Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μάνη έφτασε τα πρώτα σπίτια -video

Η μεγάλη φωτιά στη Λακωνία και τη Μάνη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και η νύχτα θα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Οι Πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη, κόντρα και στους ισχυρούς ανέμους που δυσκολεύουν το έργο τους ακόμα περισσότερο.

Τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αποτυπώνουν την κατάσταση λίγο μετά τις 20.00 στην Ανατολική Μάνη. Οι φλόγες που εκτείνονταν σε ένα τεράστιο μέτωπο, περίπου 20 χιλιομέτρων, άρχισαν να πλησιάζουν τα διάσπαρτα σπίτια που υπήρχαν μέσα στο δάσος. Πρόκειται για σπίτια που ευτυχώς είχαν εκκενωθεί, με τις εκκλήσεις και τις σειρήνες να δίνουν έναν ακόμα πιο δραματικό τόνο στις προσπάθειες της κατάσβεσης.




 

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για εκκένωση πέντε οικισμών: Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι ενώ ενισχύθηκαν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη, προκειμένου να περιορίσουν τον πύρινο εφιάλτη. Έτσι αυτή την ώρα στην μάχη με την φλόγες επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα, ενώ από αέρα 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά που κινείται σε δυο βασικά μέτωπα.

newsit.gr