Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Πορεία στον Σελινούντα ποταμό

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, πορεία στον Σελινούντα.
Ο Σελινούντας συγκαταλέγεται στα μεγάλα σε μήκος ποτάμια της βόρειας Πελοποννήσου. Πηγάζει από τον Ερύμανθο στην περιοχή της Βλασίας και χύνεται στον Κορινθιακό κόλπο κοντά στο Αίγιο, διανύοντας μήκος πολλών χιλιομέτρων. Το κεντρικό του τμήμα αποτελεί το φυσικό δυτικό όριο του όρους Κλωκός. Η πορεία της κοίτης του ποταμού είναι αρκετά οριζόντια (400μ. υψομετρική για πάνω από 20 χλμ. μήκος). Κατεβαίνοντας, συναντάμε στο ύψος του χωριού Άνω Μαυρίκι, μία γραμμή από διαδοχικούς καταρράκτες που πέφτουν από την ορθοπλαγιά των παρειών του Κλωκού, στην κοίτη του ποταμού. Είναι η απόληξη του φαραγγιού Τρανό Λαγκάδι.Θα κινηθούμε μέσα στον Σελινούντα με νότια κατεύθυνση. Αφού περπατήσουμε 20΄ σε χωματόδρομο, ξεκινώντας από την αφετηρία μας, την Μονή Ταξιαρχών, μετά από πορεία 2 και κάτι ωρών, φτάνουμε στον 1ο μεγάλο καταρράκτη, Τρανό Λαγκάδι. Αν προχωρήσουμε ακόμα μισή ώρα φτάνουμε και στον μικρό καταρράκτη. Επιστροφή από παραποτάμιο μονοπάτι.
Επιπλέον, αξίζει η επίσκεψη στην Μονή Ταξιαρχών, όπου θα είναι η αφετηρία μας και ο τερματισμός της πορείας μας, καθώς και το Παλαιομονάστηρο.
Η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νότια του Αιγίου, στους πρόποδες του όρους Κλωκού. Ψηλότερα, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου βρίσκεται η Παλαιά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας, το λεγόμενο Παλαιομονάστηρο, το οποίο ιδρύθηκε από τον όσιο Λεόντιο τον Μονεμβασιώτη στα τέλη του 14ου αιώνα.
Ω.Π.: 5 – 6 , Β.Δ.: Α – Β

Εξοπλισμός: Παπούτσια αντιολισθητικά δύο ζευγάρια ή μποτάκια, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, μπατόν, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, αντιιδρωτικό μπλουζάκι, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό και μαγιό. Αλλαξιά στο λεωφορείο.

Αναχώρηση: 7.00 το πρωί από τα Περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης: 15 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους:
Καλογερόπουλος Θεόδωρος 6974399889
Αρναουτοπούλου Μαρίνα 6944140896
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-22:00)
Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.
Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.