Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν 4 ανήλικοι για κλοπές στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, πέντε περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και δίκυκλων τροχοφόρων, που είχαν γίνει στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (2.11.2020) το απόγευμα στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, τέσσερις (4) ανήλικοι ημεδαποί. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρείς (3) ημεδαπούς, ηλικίας 31, 37 και 40 αντίστοιχα, γονείς των ανηλίκων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 22.10.2020 έως την 2.11.2020, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, ηλεκτρονική συσκευή και κινητά τηλέφωνα και τρείς (3) περιπτώσεις κλοπών, δίκυκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλέτας, τα οποία δίκυκλα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον όπως προέκυψε, οι ανήλικοι προμήθευσαν 54χρονο ημεδαπό με τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος και σε συνέχεια σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα του, βρέθηκαν αυτά και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ συνελήφθη ο 54χρονος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στην κατοχή των ανηλίκων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινης πράξης, ενώ τα λοιπά αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Σπάρτης, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.