Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή των Ελλήνων στέλνει το μήνυμα για «Μηδενική Ανοχή στην Παιδική Κακοποίηση»

Η Βουλή των Ελλήνων, με κάθε ευκαιρία, αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπό της με δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών σε κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν όλους μας. Με την φωταγώγησή της στέλνει το μήνυμα της «Μηδενικής Ανοχής στην Παιδική Κακοποίηση», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης Παιδιών.



 

Η φωταγώγηση της πρόσοψης του κτηρίου της Βουλής εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΕΛΙΖΑ», που «σκοπό έχει την πρόληψη, τον πρώιμο εντοπισμό και την αναγνώριση περιστατικών κακοποίησης σε παιδιά».

Η βία ενάντια στα παιδιά δεν γνωρίζει σύνορα πολιτιστικά, φυλετικά, εκπαιδευτικά, οικονομικά, κοινωνικά ή εθνολογικά. Σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τουλάχιστον 55 εκατομμύρια παιδιά σε 49 ευρωπαϊκές χώρες κακοποιούνται ή παραμελούνται σε όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, με κάθε μορφή βίας -σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική- με αναρίθμητες επιπτώσεις στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας της βίας κάθε πέντε λεπτά.

Είναι ωστόσο ενθαρρυντικό ότι σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του σωματείου «ΕΛΙΖΑ», οκτώ στους δέκα Έλληνες θα αντιδρούσαν σε κάθε περίπτωση κακοποίησης, ανεξάρτητα αν το παιδί που υποβαλλόταν σε αυτή ήταν συγγενικό ή φιλικό τους πρόσωπο ή όχι.

Σήμερα, 20 Νοεμβρίου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης, το 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την οποία έχει επικυρώσει και η χώρα μας.









Στήριξε το έργο του nemeaprees