Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Γ. Ψυχογιός: Χωρίς οργάνωση, σχέδιο και προσωπικό η μετατροπή του Νοσοκομείου Κορίνθου σε κλινική Covid. Ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις

Σημεία από την συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Ψυχογιού στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Γ. Τραπεζιώτη για την κατάσταση με την υγειονομική κρίση στην χώρα και τις ευθύνες της Κυβέρνησης.  • Αν ήταν κυβέρνηση τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προσπαθούσε με πολλαπλάσια χρηματοδότηση με προσλήψεις να μειώσει τις απώλειες, παρ’ όλα αυτά θα ακούγαμε από τη ΝΔ και τα συστημικά Μ.Μ.Ε. τα εξ’ αμάξης. Θα βλέπαμε νεκροπομπές κάθε μέρα στα κανάλια θα ακούγαμε ότι οι προσλήψεις είναι παράνομες και κομματικές και θα είχαμε και τη λογική των «σοβιετικών»ΤΟΜΥ, όπου το κράτος ελέγχει τα πάντα!!
  • Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν αξιοποιήθηκε καθόλου. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των ΤΟΜΥ, έχουμε δύο στην Κόρινθο και έκαναν πραγματικά μία σημαντική δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά δεν αξιοποιούνται.
  • Η Κυβέρνηση τσαλαβουτάει για προσωπικό στην Πρωτοβάθμια μεταφέροντας το στην δευτεροβάθμια και στο Νοσοκομείο Κορίνθου και στην υπόλοιπη Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τα κενά που έπρεπε εδώ και μήνες να τα έχουν καλύψει με προσλήψεις. Πρόκειται για κατακρεούργηση του συστήματος χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο.
  • Το νοσοκομείο της Κορίνθου μετατρέπεται άρον-άρον σε κλινική Covid χωρίς προετοιμασία, χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές, με θέματα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τη συνολική λειτουργία των κλινικών. Ακόμα και η ορθοπεδική κλινική επηρεάζεται σοβαρά, ενώ έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία. Δημιουργείται έτσι μεγάλο πρόβλημα στις ιατρική κάλυψη του υπόλοιπου πληθυσμού.
  • Αντί να υπάρχει μία καλύτερη στελέχωση και οργάνωση, υπάρχουν μέσα στην πιο δύσκολη ώρα της μάχης, ακόμα και αντικαταστάσεις σε κομβικές θέσεις ευθύνης. Δηλαδή από κει που μέσα στη πανδημία έμπειροι υγειονομικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση από θέσεις ευθύνης, αυτή τη στιγμή χωρίς κριτήρια και κανόνες απομακρύνονται για να μπούνε σε αυτές θέσεις της πρώτης γραμμής, άνθρωποι που αποτελούν επιλογές της Διοίκησης.
  • Χρειάζεται θράσος να ρωτάνε τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα έκανε, όταν εμείς φτιάξαμε τα κρεβάτια των ΜΕΘ, προσλάβαμε επιμελητές παθολογικής, στελεχώσαμε με αξιόλογο προσωπικό και αξιοποιήσαμε τις πρωτοβάθμιες δομές και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του νοσοκομείου. Διώξαμε τους εργολάβους καθαριότητας, δώσαμε πρόσβαση στην υγεία σε όλους τους ανασφάλιστους και ανοίξαμε νέες κλινικές.
  • Η κοινωνία ξέρει τι έχουμε κάνει και στην Κορινθία και σε όλη τη χώρα, πρέπει η Κυβέρνηση να σταματήσει αυτήν την λογική και να δώσει στους γιατρούς και τους νοσηλευτές αυτό που πρέπει, βαρέα και ανθυγιεινά, έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα και να προχωρήσει άμεσα σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Το οφείλει στον κόσμο.