Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ψυχογιός: Ακριβοί στα τεστ κορωνοϊού και λίγοι στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας -ΗΧΗΤΙΚΟ

Σημεία από την συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού στο ρ/σ REALFM και τον Νίκο Χατζηνικολάου



 

  • Επιλέγουμε μια εποικοδομητική και χρήσιμη αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας όμως τα λάθη της κυβέρνησης. Το θέμα της συνταγογράφησης των τεστ που θα πρέπει να είναι μαζικά και δωρεάν και όχι να πληρώνουν οι άνθρωποι από την τσέπη τους. Την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών αντί να κερδίζουν κάποιοι τεράστια ποσά μέσα από την κρίση. Έπρεπε πιο γρήγορα να έχει πάρει η κυβέρνηση αποφάσεις. Τις προσλήψεις στο ΕΣΥ που έχουν γίνει ελάχιστες με συμβάσεις και καμία μόνιμη.
  • Στο ερώτημα τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές από την πολιτική που ασκήσαμε όσο είμασταν κυβέρνηση. Αποδεικνύεται από τις περίπου 20.000 προσλήψεις που κάναμε στο ΕΣΥ εντός μνημονίων και πώς τιμήσαμε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα και στην Κορινθία με την πολύ σημαντική ενίσχυση των δομών αυτών.
  • Πρέπει να διερευνηθεί άμεσα το θέμα που προέκυψε με το σύστημα παράλληλης καταγραφής των κρουσμάτων, Πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και με την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε και με Ερώτηση που θα κάνουμε στη βουλή. Τα πρακτικά της επιτροπής που πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα για να αποκατασταθεί η αλήθεια και το κύρος επιτροπής, που είναι κρίσιμο για την κοινωνία αυτή τη στιγμή.
  • Στο οικονομικό σκέλος της πανδημίας, τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή. Έπρεπε να αντιμετωπίσει εγκαίρως τις οικονομικές επιπτώσεις στην αγορά.
  • Η ανθρώπινη ζωή είναι το πρώτο αλλά η διαβίωση των ανθρώπων και των εργαζομένων είναι το δεύτερο και πολύ σημαντικό που μας απασχολεί.
  • Στην Κορινθία έχουμε κάνει συναντήσεις με επιμελητήρια με τους εμπορικούς συλλόγους ομάδες παραγωγών επιστημονικούς φορείς οι οποίοι έχουν μεγάλη αγωνία.
  • Αν η Κυβέρνηση είχε λάβει γενναιόδωρα μέτρα στήριξης από την αρχή θα είχε μειωθεί σε ένα βαθμό ύφεση. Το μαξιλάρι των 37 δις δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε και η μεσαία τάξη την οποία ευαγγελίζονταν κάποιοι διαλύεται. Προτίμησαν ένα μοντέλο νεοφιλελεύθερης λογικής που θα αυξήσει τις ανισότητες και θα συγκεντρώσει όλο και περισσότερα στα χέρια λίγων και ισχυρών.