Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία: Πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη για… άσκοπη μετακίνηση

Πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση φέρεται σύμφωνα με καταγγελία να επέβαλαν αστυνομικοί της Ομάδας “Δράση”, σε εθελοντή αιμοδότη που είχε πάει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας να δώσει αίμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του νευροχειρουργού και γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτη Παπανικολάου, ο εν λόγω αιμοδότης έστειλε κανονικά SMS για επίσκεψη σε γιατρό και έδωσε αίμα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Νίκαιας. Κατά την επιστροφή του όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί της ομάδας “Δράση” που μπήκαν στο τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε, τον ειρωνεύτηκαν για την αιτιολογία της μετακίνησής του και του επέβαλαν πρόστιμο. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου αναφέρει στην καταγγελία του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook:

“Άνθρωποι και ανθρωποειδή
Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του (“δεν φιμωνόμαστε” κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϋ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν. Όμως έπεσε στην περίπτωση : οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το “Αλλοδαπών” της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϋ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά “υγειονομικά” : σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ. Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως. Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ. Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϋ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.
Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα.
Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.
Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη”.

– Άνθρωποι και ανθρωποειδή –
Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του ("δεν φιμωνόμαστε" κλπ) ήρθε στο…

Δημοσιεύτηκε από Panagiotis G Papanikolaou στις Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020


Στήριξε το έργο του nemeapress