Έκοψαν πρόστιμο σε καρκινοπαθή σε αναπηρικό καροτσάκι – Επέστρεφε από χημειοθεραπεία

Μετά το πρόστιμο που έκοψε η Τροχαία σε αιμοδότη που επέστρεφε από το νοσοκομείο έρχεται ένα νέο περιστατικό που δείχνει την έλλειψη σκέψης και ανάλυσης μιας πληροφορίας. Σε όλους τους κλάδους ανεγκέφαλα ανθρωπάκια όταν έχουν στα χέρια τους εξουσία βγάζουν στη φόρα όλα τους τα τα κόμπλεξ τους. Όμως η Αστυνομία και η Τροχαία εφόσον εκπροσωπούν την πολιτεία και είναι δημόσιοι υπάλληλοι όφειλαν να έχουν εκπαιδευτεί ανάλογα και να διαθέτουν ευαισθησία, ανθρωπιά και ευελιξία. 

Η κ. Αθηνά κατήγγειλε το περιστατικό στον ΑΝΤ1 περιγράφοντας όσα έγιναν την ημέρα που επέστρεφε με την καρκινοπαθή μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη στη Βέροια, μετά τη χημειοθεραπεία που είχε κάνει.

Όπως είπε η μητέρα της μετακινείται για τη θεραπεία της με ειδικό βαν που ενοικιάζουν (μέσω νοσηλευτικής εταιρείας) γιατί βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Κατά την επιστροφή της από την κλινική η Αστυνομία σταμάτησε το βαν στο οποίο επέβαιναν ο οδηγός, ο συνοδηγός που είναι τραυματιοφορέας, η ίδια ως συνοδός και η ασθενής μητέρα της.

«Μας σταμάτησαν στα διόδια. Πίστευα ότι θα μας διευκολύνει, πρέπει να σας γράψω, μας είπε, γιατί είστε υπεράριθμοι. Ήταν τόσο απαθής, όσο και να του εξηγούσαμε. Μας έλεγε “κάντε ένσταση”» ανέφερε η γυναίκα.

Ο αστυνομικός που τους σταμάτησε έκοψε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα (και στην ασθενή).