Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

5η Πανελλαδική Συνέλευση Κινημάτων για το Νερό

19-20 Δεκεμβρίου 2020, μέσω facebooklive

Τρία χρόνια μετά την τελευταία Πανελλαδική Συνέλευση των Κινημάτων για το Νερό, καλούμαστε να αξιολογήσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο πόλεμος που μας έχουν κηρύξει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1989 έως και σήμερα και να αποφασίσουμε τις κινήσεις μας για το μέλλον. 

Πολλά έχουν συμβεί μέσα σε τρία χρόνια, και θα υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανάλυση κατά την διάρκεια της Συνέλευσης. Προς το παρόν όμως ας αναφερθούμε σε δύο σημεία:

-Στις 5/5/2020 ψηφίστηκε o αντιπεριβαλλοντικός νόμος-μπουλντόζα του Χατζηδάκη με τον παραπλανητικό τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις». Ένας νόμος που έβγαλε στον δρόμο εκατοντάδες περιβαλλοντικά κινήματα και στις 4/5/2020 αλλά και στις 5/6/2020.

-Στις 6/11/2020, εκδικάστηκε, και αναμένεται η έκδοση απόφασης, από την Ολομέλεια του ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα της πώλησης του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (ΕΕΣΥΠ). Όλες και όλοι καταλαβαίνουμε ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να προστατευτεί ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ χαρακτήρας του Νερού, όπως ορίζει και το Σύνταγμα, καθώς το νερό είναι απαραίτητο στην μάχη ενάντια στον COVID19 για να πλένουμε, χέρια, ρούχα, πιάτα κα και να προστατευόμαστε από την πανδημία…

Στις 19 και 20 Δεκεμβρίου τα κινήματα για το Νερό συναντιούνται, αλληλοενημερώνονται και συναποφασίζουν τι πρέπει να γίνει για να συνεχίσουμε να κερδίζουμε όλες τις μάχες και να προστατέψουμε αυτό το δώρο της φύσης…

26 συλλογικότητες από 12 μέρη της Ελλάδας ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε ένα κοινό αγαθό, ένα ανθρώπινο δικαίωμα, μια ζωτική ανάγκη: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!

Η διήμερη συνέλευση είναι ελεύθερη για παρακολούθηση από το κοινό και θα μεταδοθεί μέσω  facebook live από την σελίδα των Water Warriors και το συγκεκριμένο facebook event:

www.facebook.com/events/3603890072987131

Το πρόγραμμα του διημέρου μπορείτε να το βρείτε εδώ:  https://docs.google.com/document/d/1Hh9ZEvu5UUyuiMxwc1MoC61I-TGFTaC61t6XPurulWM/edit

Για πληροφορίες:

-Στην σελίδα των WaterWarriors στο facebook:   www.facebook.com/warriorswater

-Στο email των Water Warriors: warriorswater( α ) gmail.com

Τeaser για site και social media:https://www.youtube.com/watch?v=f4EE2ylW_9c

Στήριξε το έργο του nemeapress