Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ψαρόνια πετούν σε σχηματισμούς στο Βάλτο Αργολίδας

Πτηνά το είδος ψαρόνια πετούν κατά χιλιάδες σε τοποθεσία στο Βάλτο Αργολίδας, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020. Τα ψαρόνια είναι από τα πιο κοινά και πολυπληθέστερα πουλιά της χώρας μας. 

Στην Κύπρο, το ψαρόνι είναι γνωστό με το όνομα Λαζούρι ενώ στην Ελλάδα είναι γνωστό ως Μαυροπούλι, Χειμώνι, Στούρνος, Καραβέλι, Τσιρόνι. Είναι κοινωνικό που συναντάται πάντα σε μεγάλα σμήνη που παρουσιάζουν πολύ συχνά εντυπωσιακούς εναέριους σχηματισμούς. Θεωρείται από τα πιο έξυπνα είδη πουλιών μιας και εκτός από το ζωηρό και φλύαρο κελάηδήμά του με ποικιλία δυνατών, υψηλών και παρατεταμένων ήχων, παρουσιάζει την ικανότητα να μιμείται τα κελαηδήματα άλλων πουλιών όπως του σπουργίτη, της καρακάξας, και διάφορους ήχους όπως σειρήνας, αλλά και άλλων ζώων όπως γατών, σκύλων, κατσικιών.


Συναντάται εκτός από τη Ευρώπη, στην Ασία, την Σκανδιναβία, τα παράλια της Αφρικής αλλά και στην Αμερική. Έτσι κάποια σμήνη μεταναστεύουν προς τα νότια, ενώ η χώρα μας δέχεται κάποιους βόρειους επισκέπτες. Το προσδόκιμο ζωής τους αγγίζει τα 15 χρόνια περίπου.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Στήριξε το έργο του nemeapress