Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την “κλοπή” της ενιαίας δεύτερη τσεκούρια του Βορίδη σε εξισωτική

Αν μείνει τίποτα από τις επιδοτήσεις των αγροτών, ορμάνε να το “φάνε” Χατζηδάκης και Πιτσιλής.

Ούτε τις ιερές ημέρες των Χριστουγέννων δεν σεβάστηκαν ο Βορίδης, ο Χατζηδάκης και ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ και έστειλαν τους αγρότες στο εκτελεστικό απόσπασμα των κλεμμένων επιδοτήσεων και αποζημιώσεων αλλά και της κατάσχεσης όσων δεν έκλεψαν.



 

Ό,τι γλύτωσε από την ληστεία των επιδοτήσεων από τον Βορίδη, όρμησαν να το “φάνε” ο Χατζηδάκης με την ΔΕΗ και ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ. Για τη ΝΔ πάντα στόχος ήταν η υφαρπαγή των αγροτικών επιδοτήσεων και η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα της Ελλάδας υπέρ των πλουσίων χωρών του βορρά και ειδικά του αφεντικού τους, της Μέρκελ.

Οι επιδοτήσεις είναι ακατάσχετες και προστατεύονται με βάση ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πώς γίνεται δύο υπουργοί της ΝΔ (Βορίδης και Χατζηδάκης) και ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ (Πιτσιλής) να κλέβουν ως κοινοί εγκληματίες τις αγροτικές επιδοτήσεις; Οι νόμοι δεν ισχύουν για τους γαλάζιους κλέφτες;

Τελικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ό,τι χειρότερο πέρασε ποτέ για τον αγροτικό κόσμο. Ακρίδες που αν δε φάνε τα πάντα δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν.
Ο Μάκης ξαναχτυπά με το τσεκούρι (όπως ο δολοφόνος που πάντα επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος), αυτή την φορά στην εξισωτική αποζημίωση.

Το ΑΚΚΕΛ έλαβε εκατοντάδες καταγγελίες ότι τις λεηλάτησε και αυτές η ΝΔ. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Το κονδύλι της εξισωτικής για το έτος 2020 ήταν αυξημένο κατά 16.900.000€ έτσι (δικαίως) είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες στον αγροτικό κόσμο ότι οι εξισωτικές φέτος θα είναι αυξημένες. Τελικά οι παραγωγοί είδαν μειώσεις έως 80% .
Τί άνθρωποι είναι αυτοί στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη;

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ