Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

emvolio.gov.gr: Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου κλείνουν ραντεβού οι άνω των 85 ετών

Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, για να κλείνουν τα ραντεβού τους για να κάνουν το εμβόλιο άτομα άνω των 85 ετών. Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στα άτομα άνω των 85 ετών αναμένεται να ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Οι 60.000 εγγεγραμμένοι υπερήλικες στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν αυτόματα τη Δεύτερα μήνυμα στο κινητό τους με το εμβολιαστικό κέντρο, στο οποίο θα εμβολιαστούν καθώς και με τις προτεινόμενες ημερομηνίες για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.Από τις 27 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ξεκίνησαν να γίνονται τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στη χώρα μας μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί συνολικά 34.787 συμπολίτες μας, 8.720 εξ αυτών έκαναν το εμβόλιο μόλις την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου. Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν γίνει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, όπου έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο 10.895 συμπολίτες μας. Οι ειδικοί ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνει το εμβόλιο, καθώς έτσι θα κατορθώσουμε να αναχαιτίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού. Τα 10.300 φαρμακεία και 1.000 ΚΕΠ ανά την επικράτεια είναι στη διάθεση των πολιτών.

Μόνο την Παρασκευή έκαναν το εμβόλιο στην Ελλάδα 8.720 άτομα κατά του κορονοϊού. Συνολικά, έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 34.787 με την πρώτη δόση του εμβολίου. Όσοι από τους πολίτες άνω των 85 είναι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν από τη Δευτέρα μήνυμα για το πού θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Αν για κάποιο λόγο είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν τους εξυπηρετεί η ώρα του ραντεβού, μπορούν να μεταβούν στο φαρμακείο, στο ΚΕΠ ή στην άυλη συνταγογράφηση και αλλάζουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο.