Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αναθεώρησε σε 5,1 τον σεισμό κοντά στο Αίγιο

Στο ρυθμό των ρίχτερ «χορεύει» την τελευταία ώρα η περιοχή δυτικά του κορινθιακού κόλπου. Πριν από λίγα λεπτά το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο αναθεώρησε προς τα πάνω το μέγεθος του σεισμού, τονίζοντας πως η δόνηση είχε μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και όχι 4,9 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Παράλληλα, με την αναθεώρηση, ωστόσο, έγινε και δεύτερος δυνατός σεισμός και πάλι στο ίδιο επίκεντρο. Σύμφωνα με την μέτρηση η συγκεκριμένη δόνηση είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.


Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Ασθενής σεισμός 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον Μαραθιά Φωκίδας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ταρακουνήθηκαν η Πάτρα, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Φωκίδα, ακόμα και περιοχές στα Ιόνια Νησιά.

Μικρό εστιακό βάθος
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε την 00.09 σήμερα Τετάρτη.

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βόρεια του Αιγίου και το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος, και γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

newsbeast.gr in.gr