Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψώνια με χρονόμετρο – Πρόστιμα για πολλαπλά sms στο 13033

Η ανησυχία για τις εικόνες συνωστισμού σε εμπορικούς δρόμους στης Αθήνας και στα καταστήματα, βάζει στο τραπέζι εφαρμογή μέσω της οποίας οι καταναλωτές θα κάνουν τα ψώνια σε μαγαζιά με το χρονόμετρο, παράλληλα με τη μετακίνηση μέσω κωδικού sms στο 13033.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, επιβεβαίωσε τις αναφορές ότι η κυβέρνηση μελετά σχέδιο για χρονικό περιορισμό στους πολίτες για να κάνουν τα ψώνια τους, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. 

«Είναι λάθος να πιστεύουμε πως στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το κράτος», είπε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, τόνισε πως ένα από τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι αυτή την ώρα είναι η χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε video στο ourlife.gr