Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: “Τέλος” οι αντικειμενικές αξίες – Το νέο σύστημα που θα “ενεργοποιηθεί”

Την “κατάργηση “ των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την αντικατάσταση με τις εμπορικές επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ότι στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων εξετάζεται η ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος που θα ακολουθεί τις τάσεις στην αγορά ακινήτων και η αντικατάσταση του όρου της αντικειμενικής αξίας με την εμπορική.

Όπως είπε ο υπουργός με την προσέλκυση επενδύσεων στην αγορά ακινήτων θα δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για την περαιτέρω μείωσης της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Όσον αφορά στο σχέδιο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών έχει υλοποιηθεί η πρώτη φάση που προβλέπει:
-Την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού σε όλη την επικράτεια αντιπροσωπεύοντας πλέον το 98% του πληθυσμού.
-Τη διαμόρφωση ενός πλήρους ψηφιοποιημένου συστήματος απεικόνισης των ζωνών του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων.
-Την επικαιροποίηση όλων των τιμών εκκίνησης από πιστοποιημένους εκτιμητές.

enikonomia.gr