Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ: Γιατί κάποιοι είδαν 0,01 ευρώ στους λογαριασμούς

Τι απάντησε η κ. Στρατινάκη για το επίδομα 534 ευρώ και το 0,01 ευρώ που εμφανίστηκαν σε λογαριασμούς δικαιούχων.

Σε λογαριασμούς δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ), εμφανίστηκαν, σε άλλους το ποσό του 0,01 ευρώ, σε άλλους το ποσό του 0,02 ευρώ, του 0,03 κ.ο.κ.



 

Ερωτηθείσα από τον Γιώργο Παπαδάκη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πώς προέκυψαν αυτά τα νούμερα, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, απάντησε τα εξής:

«Επειδή πληρώσαμε από τις 19 Ιανουαρίου τα υπόλοιπα τα οποία ήταν διορθώσεις και ορθές επαναλήψεις για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των αναστολών του Δεκεμβρίου, καθώς και όλα τα προ εορτών οφειλόμενα, το σύστημα έκανε στρογγυλοποίηση, τόσο για το Δώρο Χριστουγέννων, όσο και για το κομμάτι των αποζημιώσεων».

Απαντώντας στο σχόλιο του κ. Παπαδάκη πως αυτό δεν μπορεί να ήταν μιαν ευχάριστη έκπληξη για δικαιούχους που ανέμεναν αποζημιώσεις που καθυστέρησαν, η γ.γ. του υπουργείου είπε πως δεν υπήρξαν καθυστερήσεις.

«Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση (σ.σ. στις πληρωμές)», τόνισε η κ. Στρατινάκη. «Στις 31 Ιανουαρίου έκλεισαν οι δηλώσεις αναστολών. Από τις 31 Γενάρη μέχρι τις 3 Φλεβάρη τρέχουν τα διασταυρωτικά φύλλα και πιστώνουμε λογαριασμούς».

madata.gr