Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου Ιωάννας Φιλντίση για το Κέντρο Υγείας Νεμέας

Με ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Ιωάννα Φιλντίση – Σιαμπλή, θέτει τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Νεμέας, ενόψει και της αναμενόμενης λειτουργίας του ως εμβολιαστικού κέντρου για τον Covid 19.

Ακολουθεί η ανάρτηση:



 

Διάβασα προχθές στο KorinthosNews επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς και αφορούσε στις «ελλείψεις και τα προβλήματα στις δομές υγείας της Κορινθίας».

Μεταξύ αυτών αναφερόταν και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ «από πλευράς υγειονομικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας». Ψάχνοντας λίγο το θέμα, για το οποίο μέχρι σήμερα γνώριζα αφενός για τα σοβαρότατα ΚΤΙΡΙΑΚΑ προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί από πολλών ετών, αφετέρου για το θέμα του ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ που θα έπρεπε να έχει αλλά δεν έχει λόγω ελλείψεων διοικητικού προσωπικού, διαπίστωσα ότι αυτή τη στιγμή, το ΚΥ της Νεμέας αντιμετωπίζει άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα : την ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Τι εννοώ; Στο Κ.Υ. Νεμέας ανήκουν αυτή τη στιγμή 13 ιατροί, από τους οποίους οι 3 είναι αποσπασμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και ένας στο Κ.Υ. Νέας Ιωνίας Αττικής. Επομένως, απομένουν 9 γιατροί, οι οποίοι καλύπτουν και τα περιφερειακά ιατρεία σε μία εξαιρετικά μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από το Γυμνό, το Λεόντιο, τη Σκοτεινή, το Ψάρι, τον Ασπρόκαμπο, το Καστράκι, τον Μποζικά, το Τιτάνι και τη Δάφνη και φτάνει μέχρι το Χιλιομόδι και τον Άγιο Βασίλη. Πολύ σύντομα, όπως ενημερώθηκα, οι 9 γιατροί θα μείνουν 7 (γύρω στον Ιούνιο του 2021), ενώ παράλληλα, σε λιγότερο από μήνα, θα λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο για τον Covid 19, πράγμα που σημαίνει ότι οι γιατροί που κάλυπταν τα ανωτέρω περιφερειακά ιατρεία, θα σταματήσουν να τα εξυπηρετούν (μερικοί έχουν σταματήσει ήδη), αφού θα είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στο Κέντρο Υγείας για να κάνουν τους εμβολιασμούς.

Τέλος να πω, ότι έχει μόνο μία καθαρίστρια την οποία διέθεσε ο Δήμος (ευτυχώς) και η οποία καλύπτει σήμερα όλες τις βάρδιες. Τι θα πρωτοκάνει ένα άτομο, όταν αρχίσουν οι εμβολιασμοί και το ΚΥ θα δέχεται πλήθος κόσμου; Ανακεφαλαιώνοντας, η ευρύτερη περιοχή της Νεμέας έχει ένα Κέντρο Υγείας, το οποίο πέραν από επικίνδυνο κτιριακά, έχει ελλείψεις και σε επίπεδο υγειονομικού προσωπικού και γενικά δομών (ασθενοφόρο, εξοπλισμό, αναλώσιμα, καθαριότητα), το οποίο έχει αποδυναμωθεί κι άλλο με την απόσπαση ιατρών στο Νοσοκομείο Κορίνθου και στην Αθήνα και ως εκ τούτου απαξιωθεί πλήρως από την Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο (Υπουργείο και Περιφέρεια).

Θεωρώ ότι οι κάτοικοι της Νεμέας και των γύρω περιοχών, είναι ισότιμοι με τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων και ότι δικαιούνται των ίδιων παροχών από την Πολιτεία. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, να μην καλύπτονται υγειονομικά κάτοικοι χωριών, που δύσκολα μπορούν να μετακινηθούν προς τη Νεμέα (ηλικιωμένοι, μη έχοντες αυτοκίνητα κ.λπ.), καθώς και κάτοικοι της Νεμέας που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ιδιώτες γιατρούς.

Νομίζω ότι οι αρμόδιοι φορείς (βουλευτές του Νομού, Υπουργείο Υγείας και Περιφέρεια) πέραν του Δήμου Νεμέας, οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν και να κινητοποιηθούν άμεσα.

Διάβασα προχθές στο KorinthosNews επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ κ. Πουλάς και…

Δημοσιεύτηκε από Joanna Fildissi στις Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021