Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: Να υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή προνοιακή πολιτική 

Παραδόθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο Προνοιακός χάρτης της Περιφέρειας, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 8 Μαρτίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, ειδικότερα, στην Περιφέρεια υπάρχουν συνολικά 331 δομές πρόνοιας, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, από τις οποίες 322 τελούν εν λειτουργία. Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί 128 νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και 99 ιδιωτικού δικαίου, καθώς και 104 αστικές εταιρείες. Από τα 128 νπδδ, τα 43 είναι διάφορες εθελοντικές οργανώσεις, τα 22 αφορούν σε άτομα με αναπηρία, τα 2 σε εξαρτημένα άτομα και τα 22 σε χρόνια πάσχοντες. 

“Προκύπτει ότι υπάρχουν ελλείψεις σε πολύ σημαντικούς τομείς, όπως η υποστήριξη οικογενειών, η βοήθεια προς εξαρτημένους, η βοήθεια προς φυλακισμένους και αποφυλακισμένους καθώς και η βοήθεια προς τους χρονίως πάσχοντες” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “θα ακολουθήσουν συσκέψεις με τους εκπροσώπους των εν λόγω φορέων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες συσκέψεις θα αποτελέσουν ταυτόχρονα και δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ”.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε ότι μέσω αυτής της διαδικασίας επιδιώκεται να γίνει

“διερεύνηση, ιχνηλάτηση, των προνοιακών αναγκών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε με συστηματικό τρόπο να διαπιστώσουμε τι βοήθεια χρειάζεται ποιος, καθώς και τον τρόπο που θα την δώσουμε, με στόχο να υπάρξει επιτέλους μια σοβαρή προνοιακή πολιτική”.

“Θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά” τόνισε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι παράλληλα, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, θα υποστηριχθούν διοργανώσεις και εκδηλώσεις”.