Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher 200 ευρώ: Άνοιξε η πλατφόρμα για laptop και tablet

Άνοιξε η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων των προμηθευτών τεχνολογικού εξοπλισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα voucher «Ψηφιακή Μέριμνα», όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας χθες Δευτέρα.

«Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο, σε κάθε παιδί. Μεριμνούμε, υποστηρίζουμε, ενισχύουμε», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο για την έναρξη της εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος, το οποίο αποτελεί ένα από τα πρώτα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την αξιοποίηση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στην πλατφόρμα καλούνται να εγγραφούν τόσο οι κατασκευαστές επιλέξιμου εξοπλισμού, οι επίσημοι αντιπρόσωποί τους, οι εξουσιοδοτημένοι διανομείς τους και οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς που επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις για έγκριση συγκεκριμένων μοντέλων εξοπλισμού, όσο και οι έμποροι λιανικής, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαθέτοντας εγκεκριμένο εξοπλισμό στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εξοπλισμός που θα επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» μπορεί να ανήκει στις εξής τρεις κατηγορίες: 1. Φορητές ταμπλέτες (tablets), 2. Φορητοί υπολογιστές (notebooks, laptops, chromebooks) και 3. Σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one). Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο ξεκαθαρίζεται ότι ο επιλέξιμος για το πρόγραμμα εξοπλισμός θα πρέπει να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές που έχουν οριστεί στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα των προμηθευτών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://www.digital-access.gov.gr/