Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πρώτοι τουρίστες για φέτος έφτασαν στα Χανιά – Προσδοκίες

Την ώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να υποδεχτεί με ασφάλεια τουρίστες και να ξεκινήσει η σεζόν φαίνεται ότι διάφορες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στην Κρήτη έρχονται να κάνουν πρεμιέρα αφίξεων ξένων επισκεπτών.

Τρανό παράδειγμα τα Χανιά, σήμερα Κυριακή αφίχθησαν οι πρώτοι τουρίστες με την πτήση EJU 50 της Easy Jet, από το Βερολίνο.



 

Οι Γερμανοί τουρίστες έφθασαν το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Χανίων και στη συγκεκριμένη πτήση επέβαιναν 57 άτομα, με τα 15 από αυτά να λαμβάνουν μέρος σε τηλεοπτικό reality που γυρίζεται στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Οι υπόλοιποι τουρίστες θα μείνουν σε καταλύμματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο υπουργός τουρισμού κ.Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ αφού έκανε εκτενή αναφορά στο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, που όπως εξηγεί, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ροής εισερχομένων τουριστών στη χώρα, άφησε μια αχτίδα αισιοδοξίας οι ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα να είναι και πριν την 14η Μαΐου όπως πχ συνέβη την Κυριακή και πρόσθεσε ότι το υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ekriti.gr