Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξελίξεις στη δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. video με τους δράστες

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μίας πολυκατοικίας, που έχει απαθανατίσει τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως έτσι θα φτάσουν στο όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. 

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι αστυνομικοί φιλοδοξούν να βρουν πόσα και ποια κινητά ήταν ενεργοποιημένα στην περιοχή, το μεσημέρι της Παρασκευής. Θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες είχαν δεχτεί κλήση από συνεργό τους που παρακολουθούσε το δημοσιογράφο.

Τα σενάρια για τη δολοφονία

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και το ενδεχόμενοι οι δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ να ήρθαν από το εξωτερικό. Να πρόκειται δηλαδή για πληρωμένους εκτελεστές, που «υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου», ήρθαν στην Ελλάδα, εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον αστυνομικό συντάκτη και στη συνέχεια έφυγαν.

Οι Αρχές συλλέγουν καταθέσεις από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του δημοσιογράφου για να διαπιστωθεί αν είχε δεχτεί κάποια απειλή ή υπήρχε κάτι που τον προβλημάτιζε.

Επιπλέον, τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και οι ηλεκτρονικοί του υπολογιστές αναμένεται να εξεταστούν διεξοδικά. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ανάκτηση όλων των δεδομένων που μπορεί να έχουν διαγραφεί.

Δέκα σφαίρες από «καθαρό» πιστόλι
Στο μεταξύ σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση και το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής για τον δολοφονημένο δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής εντόπισε έξι σφαίρες στον θώρακα, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και μία στην παλάμη που όπως εκτιμάται προέρχεται από αντίδραση του δημοσιογράφου.

Ο δράστης πυροβόλησε με όπλο «καθαρό», που δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

«Νωρίς να μιλήσουμε με ασφάλεια για τα κίνητρα των δραστών»
Μιλώντας στην εκπομπή «ΕΠΤΑ» της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, συνέδεσε τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ με το οργανωμένο έγκλημα, τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουν με ασφάλεια οι Αρχές για τα κίνητρα του εγκλήματος.

«Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Κυριακή η κηδεία
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, η κηδεία του θα γίνει, την Κυριακή, στις 3 το μεσημέρι, στο χωριό του, την Καλλίφυτο Δράμας.

topontiki.gr