Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικά τα self tests και για τους μαθητές των δημοτικών και γυμνασίων

Για τα self tests τα οποία όπως αποκάλυψε θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων όταν αυτά ανοίξουν μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τετάρτη (21/4) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης.

Όπως επεσήμανε στον ΑΝΤ1 από τα self tests που γίνονται στους μαθητές του Λυκείου έχουν προκύψει περίπου 2.000 κρούσματα και έχουν κλείσει 160 σχολεία. 

Σύμφωνα όσα είπε ο Αλέξης Κόπτσης, το ποσοστό των μαθητών που έχουν βρεθεί θετικοί είναι 0,1% σε αναστολή βρίσκεται το 0,7% των τμημάτων και το 0,9% των σχολείων.

«Η διαδικασία κρίνεται άκρως επιτυχημένη και χάρη σε αυτήν περιορίστηκε η μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία» διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

«Θα δούμε πόσες φορές θα διεξάγονται τα self tests στους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου, όταν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα» ανέφερε.

«Ξεκινούν και οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών. Είναι μία διαδικασία που θωρακίζει τα σχολεία» σημείωσε και εξήγησε πως τα self tests στα σχολεία αφορούν 1.700.000 άτομα και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται όλες οι λοιπές ομάδες που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος δήλωσε ότι πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις σχετικά με την παράταση του σχολικού έτους και τις εξετάσεις.