Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μεγάλη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο: ”Ψηφιακές τεχνολογίες και κατανάλωση, οικονομία και ανταγωνισμός”

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 την 5η κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)
με θέμα ”Ψηφιακές τεχνολογίες και κατανάλωση, οικονομία και ανταγωνισμός”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Παναγιώτης Πιτσάκης άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας αναφορά στις εντατικές αλλαγές που έφερε η πανδημία, στην αναγκαιότητα της ψηφιακής μετάβασης αλλά και στα οφέλη της συνύπαρξης του digital επιχειρείν με το φυσικό κατάστημα.



Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στο ιδρυτή και CEO της εταιρείας BEWISE  κ. Μενέλαο Μακρυγιάννη που έκανε σαφές ότι οι νέες τεχνολογίες ήρθαν πλέον για να μείνουν και ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα επιφέρει μια σειρά αλλαγών στην οργάνωση της επιχείρησης όπως cloud τεχνολογίες, online meetings, cloud and digital transformation.

Στο ίδιο κλίμα της ψηφιακής εξέλιξης ακολούθησε και η ομιλία του Aναπλ. Αντιπροέδρου Σ.Ε.Λ.Π.Ε. και καθηγητή Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Νεάπολις Κύπρου, Δρ. Αντώνη Ζαΐρη που έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του προφίλ και των τάσεων της καταναλωτικής συμπεριφοράς μετά την πανδημία.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής Ι.Ο.Β.Ε κος Νίκος Βέττας εξήγησε με νούμερα το πλήγμα του Covid 19 για τις επιχειρήσεις και τόνισε την υψηλή σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης, για επενδύσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις αλλά και την προσαρμογή που απαιτείται από τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κος Παναγιώτης Πιτσάκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους αλλά και τους ομιλητές για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση τους. Έκλεισε λέγοντας ότι είναι πλέον σαφές γιατί τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα κατευθυνθούν προς το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και πρότεινε η νέα τεχνολογία να παντρευτεί με την επιχειρηματικότητα μέσα από hubs και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Μπορείτε να δείτε την ενημερωτική εκδήλωση εδώ.