Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κορινθία: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι – Νέο μήνυμα από το 112. Κάηκαν σπίτια

Η φωτιά στην Κορινθία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Μάχη με τις φλόγες να περιορίσουν τη φωτιά, που συνεχίζει να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου δόθηκε πριν από λίγα λεπτά. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.



 

Νέο μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην περιοχή Αιγειρούσες – Ντουράκο

Οι κάτοικοι από τον οικισμό Αιγειρούσες – Ντουράκο απομακρύνονται από την περιοχή, λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Σχίνο Κορινθίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Μήνυμα από το 112 στα κινητά τους έλαβαν οι κάτοικοι, των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα λόγω της φωτιάς που καίει από χθες στον Σχίνο Κορινθίας.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Σχίνο Κορινθίας, από αργά το βράδυ της Τετάρτης όταν και η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε δασώδη περιοχή. Μάλιστα οι καπνοί και οι στάχτες από την πυρκαγιά έφτασαν έως την Αθήνα. Η φωτιά έχει ήδη κάψει 6 σπίτια, ενώ προληπτικά έχουν εκκενωθεί οικισμοί και δύο μοναστήρια στην περιοχή.

Είναι το πύρινο μέτωπο φωτιάς που καίει από χθες το βραδύ το χωριό Σχίνο Κορίνθιας, από όπου ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά.

Η φωτιά στην Κορινθία ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης και εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, επεκτάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Η περιοχή είναι γεμάτη πεύκα και οι φλόγες έφτασαν μέχρι και τη θάλασσα.

200 πυροσβέστες, έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, και συνεχώς ενισχύονται με δυνάμεις από την Αθήνα. Τη μάχη δίνουν εναέρια μέσα και εθελοντές.

Νωρίς σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά σπίτια στα δυτικά και νότια του Αλεποχωρίου.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Σχίνο, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο μοναστήρια, αυτό του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής. Στις 3 τα ξημερώματα η φωτιά έφτασε κοντά στα Μέγαρα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι επτά μποφόρ.

Από τη φωτιά, ένα τεράστιο σύννεφο καπνού σκέπασε από νωρίς το πρωί την Αττική, τον Πειραιά και τα νότια προάστια.

madata.gr