Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώτος Έλληνας που φυλακίστηκε ως αρνητής μάσκας θα κινηθεί νομικά

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο Δημήτρης Βογιατζής, οδηγός νταλίκας, και ο πρώτος Έλληνας που φυλακίστηκε ως αρνητής μάσκας.
Στον κ. Βογιατζή είχε προηγηθεί δύο φορές πρόστιμο για το ίδιο θέμα, και την τρίτη φορά που υποβλήθηκε σε έλεγχο του επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης. 

Η περιπέτεια, ωστόσο, του κ. Βογιατζή δεν τελείωσε εκεί, αφού οι αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο ακόμη τρεις φορές, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί.

Ο κ. Βογιατζής αποφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή, και μίλησε στην Κοινωνία Ώρα Mega εξηγώντας το τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Εγώ είμαι στις Σέρρες αλλά είμαι κάτοικος Γερμανίας και πηγαινοέρχομαι συχνά. Με σταματούν όταν είμαι πεζός, με τα πόδια. Έχουν γίνει δύο περιστατικά. Ένα την Κυριακή, και ένα το Σάββατο. Δύο πρόστιμα μου έχουν δώσει. Το ένα ήταν 600 ευρώ και το άλλο 300», είπε ο κ. Βογιατζής.

«Τη μάσκα δεν μπορώ να την φορέσω, έχω προβλήματα υγείας. Και στο δικαστήριο το είπα, και στον αστυνόμο που με συνέλαβε. Δεν το δέχονται γιατί θέλουν τα χαρτιά να είναι μεταφρασμένα. Είχα τα χαρτιά σε φωτογραφία στο κινητό μου από γιατρό στη Γερμανία και αρνήθηκαν να τα κοιτάξουν. Είναι 4 σελίδες. Δεν μου έδωσε απαλλαγή από τη μάσκα ο γιατρός στη Γερμανία, αν τη ζητούσα θα μου την έδινε. Τα χαρτιά λένε τα πάντα. Ότι έχω 4 χειρουργεία στον αριστερό πνεύμονα. Έκανα την κίνηση να πάω σε γιατρό και δεν με δέχτηκε γιατί είμαι κάτοικος Γερμανίας. Σε δημόσιο νοσοκομείο δεν έχω πάει, όχι. Θα κινηθώ νομικά», εξήγησε ο ίδιος.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω με τη μάσκα. Δεν μπορώ να περπατήσω. Στη Γερμανία δεν υπάρχει νόμος για να κυκλοφορείς υποχρεωτικά με μάσκα. Θα φορέσουν μάσκα μόνο σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή σε κάποιο σούπερ μάρκετ», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βογιατζής παρέμεινε στη φυλακή για 22 ημέρες ως αρνητής της μάσκας.