Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχει αύξηση εγκληματικότητας – VIDEO

Στη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας αλλά της εγκληματοφοβίας εξαιτίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, το οποίο και χαρακτήρισε πρωτόγνωρο για τα ελληνικά ήθη, αλλά και του κύκλου αίματος στη νύχτα προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει! Το ξαναλέω! Άκουσα τον κ. Βούτση που είπε για τον Covid, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουμε μειωμένα στοιχεία εγκληματικότητας, ανθρωποκτονίες, κλοπές! Καταθέτω τα στοιχεία στη Βουλή! Στο πεντάμηνο του ’21 σε σχέση με ’20 υπάρχει μείωση 10%-40%», είπε και πρόσθεσε:


«Η βαρβαρότητα στα Γλυκά Νερά και ο κύκλος αίματος των μπράβων! Σπάνιο και ανήκουστο για τα ήθη μας! Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, που μας εξοργίζει αλλά είναι μοναδικό φαινόμενο, όσο και να φοβίζει! Τους δράστες τούς αναζητεί η αστυνομία! Το έγκλημα λοιπόν, ενώ είναι πηγή σε αίσθημα ανησυχίας, δεν μεταφράζεται σε αύξηση εγκληματικότητας. Οι μπράβοι περιοδικά λύνουν τις διαφορές τους! Το ’18 είχαμε 7 αλληλοεκτελέσεις μπράβων! Να σταματήσουμε την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη! Είναι ξεκαθάρισμα! Με τα Γλυκά Νερά και τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα, αλλά η εγκληματοφοβία και το αίσθημα ανασφάλειας! Δεν το υποτιμώ, αλλά είναι άλλο πράγμα! Υπάρχει σύγχυση εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας! Η εγκληματικότητα μειώνεται, δεν αυξάνεται».

«Η εγκληματικότητα μειώνεται από 10% έως 40%. Αυξάνεται μόνο σε παραχαράξεις και πλαστά χαρτονομίσματα. Αυτή είναι η κατάσταση» είπε, και συνέχισε: «Το πιο επικίνδυνο είναι το οργανωμένο έγκλημα! Δεν είναι συμμορίες μπράβων, παίρνει τα χαρακτηριστικά οργάνωσης με σχεδιασμό και χρήμα. Είναι διεθνές πρόβλημα, που ασχολείται ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η Europol! Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ για θεσμούς, τι κίνδυνοι υπάρχουν! Κυβερνούσατε 5 χρόνια και δεν ξέρω τι κάνατε όλα αυτά τα χρόνια! Δεν έχω δει να κάνετε κάτι! Δεν κάνατε τίποτα για την αστυνομία, δεν πήρατε ούτε ένα αυτοκίνητο! Δεν αγοράσατε ούτε ένα γιλέκο και υπήρχαν 16.000 ληγμένα! Μην παριστάνετε τους ανήξερους. Για να μη φτάσουμε να επηρεάζουν τους θεσμούς αυτά τα φαινόμενα πρέπει να πάρουμε μέτρα. Γι’ αυτό πήγα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Χρειάζεται εκσυγχρονισμός υπηρεσιών και συνεργασία στο κράτος. Η αστυνομία έχει αναδιοργανώσει τα σχέδιά της. Δεν κοιτάμε ως θεατές τις δολοφονίες. Ανασυντάσσουμε δυνάμεις με έρευνες, συλλήψεις και προσαγωγές».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο περιθώριο επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως όλα τα κόμματα στο Κοινοβούλιο αντιλαμβάνονται πλέον την ανάγκη της αστυνόμευσης και της ικανοποίησης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και δήλωσε ανοιχτός στη συναίνεση.

«Αυτή η συζήτηση για ασφάλεια και προστασία πολιτών χωρίς αστερίσκους είναι βήμα μπροστά για δημοκρατία! Πριν 2-3 χρόνια δεν ήταν κοινός τόπος! Είναι κατάκτηση ότι το Κοινοβούλιο ομονοεί για την ανάγκη της ασφάλειας! Ανησυχεί λοιπόν μέρος της αίθουσας αυτής για την άνοδο της εγκληματικότητας, επίσης υπάρχει σύγχυση, συνδέεται το αίσθημα ανασφάλειας με τη φερόμενη άνοδο εγκληματικότητας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε στο νόμο Παρασκευόπουλου, λέγοντας πως μόνο στο κέντρο της Αθήνας έχουν παρατηρηθεί 117 περιπτώσεις κλοπών από άτομα που βγήκαν από τη φυλακή από τις ευεργετικές του διατάξεις.

«Αλήθεια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είστε ακόμα περήφανοι για το νόμο Παρασκευόπουλου; Ασχολούμαι με μια υπόθεση, υπάρχει κακοποιός που το 2015 φυλακίστηκε με 15 χρόνια φυλακή! Αυτός ο κακοποιός βγήκε από τη φυλακή 12 Ιουλίου του 2019, 4 μέρες δηλαδή μετά τις εκλογές, με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου! Στις 5/8, 20 μέρες μετά, κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου! Τον Φεβρουάριο του ’20 καταδιώκεται από την αστυνομία και πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Είναι καταζητούμενος αυτή τη στιγμή! Ξέρετε πόσες τέτοιες περιπτώσεις είναι; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα κλοπών και διαρρήξεων, δηλαδή τους κλέφτες, είναι 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία, εννοώ εως ότου έληξε ο νόμος Παρασκευόπουλου. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας, αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση για το έγκλημα, είμαστε εδώ, υπάρχει περιθώριο συνεννόησης. Τα υπόλοιπα που μας λέτε είναι έπεα πτερόεντα, ασυγχώρητης επιπολαιότητας και μηδενικής κοινωνικής ευαισθησίας», είπε.

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις πρόσθεσε πως κάθε μήνα γίνονται 700 (23 τη μέρα). «Στις 100 εργατοώρες της αστυνομίας με 700 συναθροίσεις, μόνον οι 4,6 αφιερώνονται σε αυτές. Οι 67,4 ώρες αφιερώνονται στην αστυνόμευση και το έγκλημα» εξήγησε, σημειώνοντας πως ο πολιτικός ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ πως η αστυνομία αφιερώνει πολύ χρόνο στις συγκεντρώσεις δεν μπορεί να τεκμηριωθεί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει αστυνομία στα πανεπιστήμια η οποία όπως είπε θα καλυφθεί κατά 80% από ένστολους ανώτατης εκπαίδευσης.

«Θα καλυφθούν αυτή τη στιγμή 2 πανεπιστήμια που διαθέτουν campus που διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται κλοπές και υπάρχει βία! Φαινόμενα κοινού ποινικού δικαίου! Υπάρχει ανάγκη παρουσίας του νόμου από τη στιγμή που δεν υπάρχει νομιμότητα!», είπε και πρόσθεσε: «η αστυνομία μπαίνει σήμερα σε χώρους που χρειάζεται να εμπεδωθεί η ασφάλεια, η τάξη, ο νόμος και η δημοκρατία. Σε ένα χώρο που 50 χρόνια πάσχει στο ζήτημα αυτό. Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από την πολιτική της αυτή που τη θεωρεί πολύ σημαντική».