Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Πράσινος Ιούνιος»: Περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων -ΦΩΤΟ

Δενδροφύτευση στην Παραλιακή Ναυπλίου- Νέας Κίου στο ύψος των σχολικών συγκροτημάτων με την συμμετοχή μαθητών των δύο Γυμνασίων της πόλης, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Δήμος Ναυπλιέων-ΔΟΠΠΑΤ ανακοίνωσαν το περιβαλλοντικό τους πρόγραμμα «Πράσινος Ιούνιος».



Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βασισμένο σε μια κοινή προσπάθεια του δημοτικού οργανισμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας, συλλόγων και φορέων με την αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων.

Στο πλαίσιο αυτό από τις 4 Ιουνίου 2021 και για ολόκληρο το μήνα η ομάδα έργου περιβάλλοντος του ΔΟΠΠΑΤ θα τρέξει πιλοτικά διάφορες περιβαλλοντικές, καλλιτεχνικές δράσεις αλλά και παρεμβάσεις που έχουν ως κύριο στόχο τη σύνδεση των πολιτών και κυρίως των νέων παιδιών με ανεκτίμητες περιβαλλοντικές έννοιες και αξίες.

Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν, είναι η μέθοδος της εμψύχωσης, της παρουσίασης παραδειγμάτων, της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών με δενδροφυτεύσεις στο αστικό περιβάλλον της γειτονιάς τους, ή σε χώρους αναψυχής του δήμου αλλά και με την δημιουργία ενός μεγάλου βοτανόκηπου στο χώρο του σταθμού.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ