Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή του Δημάρχου για την παραμονή της Τράπεζας Πειραιώς στη Νεμέα

Επιστολή του Δημάρχου Νεμέας Κων/νου Φρούσιου προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με το αίτημα παραμονής της Τράπεζας Πειραιώς στη Νεμέα

Νεμέα: 25/5/2021

Π  ρ  ο  ς            
ΣΤΑΊΚΟΥΡΑ  ΧΡΗΣΤΟ                        ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



 

1.ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ                      ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

2.ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚ.                        ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

3.ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ             ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

4.ΨΥΧΟΓΙΟΣ Γ.                          ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

5. ΝΙΚΑΣ Π.                                  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ

 

ΘΕΜΑ:«Υποκατάστημα Τράπεζας Πειραιώς στη Νεμέα.»

 

Κε Υπουργέ,

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. , που εδρεύει στη Νεμέα Κορινθίας , σύμφωνα με πληροφορίες φημολογείται ότι οδεύει προς οριστική παύση λειτουργίας.

Η Νεμέα είναι το μόνο αστικό κέντρο στην ενδοχώρα της Κορινθίας και κατά συνέπεια το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί εκτός από τους χιλιάδες πολίτες του Δήμου Νεμέας και εκατοντάδες άλλους από την ορεινή Κορινθία καθώς και από Τ.Κ. του Νομού Αργολίδας, αφού είναι το πλησιέστερο σ’αυτούς γιατί τα καταστήματα του Άργους , της Κορίνθου και του Κιάτου είναι σε πολύ μακρινές αποστάσεις.

Το υποκατάστημα Νεμέας είναι ιδιόκτητο (δεν υπάρχει επιβάρυνση ενοικίου από τον οργανισμό) και παρέχει πλήθος τραπεζικών υπηρεσιών.

Επίσης τους τελευταίους μήνες με τη μείωση προσωπικού των ΕΛΤΑ στην τράπεζα αυξήθηκε ο όγκος των συναλλαγών και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι επιχειρηματίες (κυρίως οινοποιοί) αλλά και οι πολίτες είναι ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουν έντονα την αγωνία και τη δυσαρέσκειά τους.

Η Νεμέα είναι μια περιοχή αμιγώς αγροτική και οι πολύχρονες συναλλαγές με τους πολίτες της περιοχής αλλά κυρίως μ’όλο το φάσμα των ανθρώπων του κρασιού εξυπηρετούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Είναι φανερό λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για την κεντροδυτική Κορινθία αλλά και μέρους του Ν. Αργολίδας με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στη Νεμέα.

Εδώ και αρκετά χρόνια με τη συσσώρευση των υπηρεσιών στα αστικά κέντρα και με τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία δυστυχώς η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές συρρικνώνονται.  γίνουμε λοιπόν και εμείς συνεργοί στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για έξοδο από την κρίση.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ