Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Παρενόχλησαν την κόρη του, τους ζήτησε τον λόγο και τον έστειλαν στην εντατική

Την Πέμπτη θα απολογηθούν οι πέντε κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του Ρουμάνου στο Άργος, το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, καθώς πήραν προθεσμία από την ανακρίτρια Ναυπλίου στην οποία οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης.

Οι δύο από τους πέντε αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούνται για συμμετοχή στη συμπλοκή που εκτυλίχθηκε στο χώρο της λαϊκής αγοράς με αποτέλεσμα ένας πατέρας να παλεύει για τη ζωή του, νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση στην Τρίπολη, όπου και διακομίστηκε.




Οι φερόμενοι ως δράστες που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, θα κρατηθούν μέχρι την απολογία τους την Πέμπτη, ενώ ο ένας από αυτούς που αντιμετωπίζουν πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος, λόγω του ότι είναι τραυματίας από προηγούμενη συμπλοκή με Αιγύπτιους.

Το χρονικό της συμπλοκής
Η συμπλοκή ξεκίνησε μεταξύ ενός Ρουμάνου και ομάδας 10 ημεδαπών περίπου στο χώρο της λαϊκής αγοράς και οδήγησε σε χειροδικίες με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Ρουμάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας Ρουμάνος πήγε να ζητήσει τον λόγο από κάποιους που φέρονται να παρενοχλούσαν την ανήλικη κόρη του. Τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του άτυχου πατέρα.

Όπως έχει γράψει στο παρελθόν ο anagnostis.org ή έλλειψη φωτισμού και αστυνόμευσης στην συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κάθε παραβατικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis οι έρευνες στράφηκαν σε χούλιγκανς, καθώς μέλος του συνδέσμου κρατήθηκε και ανακρίθηκε από την ασφάλεια του Άργους. Ωστόσο τα κίνητρα που οδήγησαν στον βάναυσο ξυλοδαρμό φαίνεται πως είχαν να κάνουν με προσωπικές διαφορές και όχι με κάποια αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων.

Κρίσιμες στιγμές για τον Ρουμάνο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας που υπέστη τον ξυλοδαρμό διασωληνώθηκε στη νευροχειρουργική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ενός εκ των πέντε κατηγορουμένων Βαγγέλης Λαμπρόπουλος «Ο Ρουμάνος δυστυχώς απ΄ ότι πληροφορήθηκα δεν είναι σε καλή κατάσταση, γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος και κινδυνεύει η ζωή του αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι πάρα πολύ λυπηρό, είναι κάτι που συγκλονίζει όλους μας».

Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που μετέδωσε από την πρώτη στιγμή ο anagnostis.org ότι οι φερόμενοι ως δράστες είναι ντόπιοι Αργείοι αυτοί που χτύπησαν το Ρουμάνο, ενώ όπως σημειώνει ο δικηγόρος «τα κίνητρα ήταν προσωπικά».

anagnostis.org