Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Χρ. Δήμα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό για την κορινθιακή σταφίδα

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Χρίστος Δήμας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με θέμα την Κορινθιακή σταφίδα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός, τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας, εκπρόσωποι ιδιωτικών και συνεταιριστικών συσκευαστηρίων, καθώς και εξαγωγείς σταφίδας.

Το ζήτημα με τα αδιάθετα αποθέματα της σταφίδας είναι κάτι που αφορά την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και την Κορινθία.




Ακολουθεί απόσπασμα από την τοποθέτηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστου Δήμα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά:

“Η πτώση της τιμής της σταφίδας έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία γενικότερα, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά και τοπικά προϊόντα. Πρώτο μας, άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η πλήρης καταγραφή των στοιχείων -όπως η μείωση των εξαγωγών- που να αποδεικνύουν ότι τα αδιάθετα αποθέματα οφείλονται στις επιπτώσεις από τον Covid-19, ώστε να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα. Παράλληλα να προχωρήσουμε σε άμεση εκπόνηση οικονομικού πλάνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξέρουμε πόσο θα στοίχιζε στην Ελληνική πολιτεία μία ενδεχόμενη απόσυρση των αποθεμάτων. Εάν δεν προβούμε άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες το κόστος στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερο.”

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κα Χριστιάνα Καλογήρου και οι κ.κ βουλευτές, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας, Μαριλένα Σούκουλη, Διονύσιος Ακτύπης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτ. Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος.