Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ιωάννα Φιλντίση: Είναι αργά για ψηφίσματα, χρειάζεται οργάνωση και διεκδίκηση, πριν να είναι αργά για τη Νεμέα

Ανάρτηση της Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Νεμέας Ιωάννας Φιλντίση για την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, από το προφίλ στο facebook

”Άκουσα χθες βράδυ αργά το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, στο οποίο δεν μπόρεσα να συμμετάσχω λόγω φόρτου εργασίας. Άκουσα τον Δήμαρχο να μιλάει για “ψήφισμα” του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (λίγες μέρες πριν κλείσει!!!), να διαβάζει μία “έκθεση ιδεών” που είχε γράψει και να καλεί όποιον δημοτικό σύμβουλο θέλει, να πάει στο γραφείο του σήμερα το πρωί για να “εμπλουτίσουν το κείμενο”!!! Μετά τον άκουσα να παραπονιέται ότι “δεν τον κάλεσε ο Υπουργός στη σύσκεψη για την ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ σταφίδα” και τέλος μιλώντας για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, να τα “μασάει”, λέγοντας ότι θέλει τροποποίηση ένα ΑΔΙΚΟ άρθρο του Κανονισμού, άρα μπορεί και να μην πάρουν οι αγρότες της Νεμέας αποζημιώσεις, σκέφτηκα… Και μετά είπε το κορυφαίο : “Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα, δεν έχει καμία σημασία αν έχεις δίκιο.




Αν δεν έχεις τρόπο να βρεις το δίκιο σου, δεν πρόκειται να δικαιωθείς ποτέ”!!!!!! Εκεί με συγχωρείτε, έβαλα τα γέλια. Τι είπε ο άνθρωπος? Μόνο που δεν αναφώνησε “ΆΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!” σαν τον Νίκο Ξανθόπουλο στις ελληνικές ταινίες!!!
Αναρωτιέμαι, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ?
– Τι σημαίνει, ΤΩΡΑ, να υπογράψει το ΔΣ ψήφισμα για την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ? Τώρα πάει, την κλείνουν. Τόσο καιρό τι έκανε η Δημοτική Αρχή?
– Η επίσκεψη και τα “ΚΟΥΝΗΜΑΤΑ” ΠΕΤΣΑ και ΔΗΜΑ, που αποσκοπούσαν?
– Γιατί έγινε στα μουλωχτά η συνάντηση με τον Δήμαρχο και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να ενημερωθούν οι ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ των συνδυασμών της Αντιπολίτευσης και ΦΟΡΕΙΣ της Νεμέας, για ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ, πλην συγκεκριμένων δημοτών και της Αντιδημάρχου που ήταν παρούσα μαζί με τους δημοτικούς της συμβούλους στη συνάντηση? Για να κάνει ο Δήμαρχος και το ΠΑΡΕΑΚΙ του ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και να βγάλουν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ?
– Το θέμα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ συζητήθηκε ενδελεχώς ή όπως φάνηκε και από το βίντεο, το ΞΕΠΕΤΑΞΑΝ, φεύγοντας οι Υπουργοί ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ και στο όρθιο, δίνοντας στους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ (ή μήπως… γηγενείς?) ΚΟΥΦΙΕΣ υποσχέσεις, για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ?
– Γιατί ΑΝΤΙ, τώρα στα στερνά, να γράφει ψηφισματα ο Δήμαρχος, δεν ΚΑΛΕΙ τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, τον Πρόεδρο του ΣΟΝ, τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμου, τον Αγροτικό Σύλλογο και κάποιους επιχειρηματίες της περιοχής με καταθέσεις και γνωριμίες στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ, να πάνε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον ΔΙΟΙΚΗΤΗ της Τράπεζας (είναι ιδιωτική η Τράπεζα), να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ, παρά μόνο ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙ?
– Μήπως ο Πέτσας και ο Δήμας του είπαν να είναι “ήσυχος”, γιατί έτσι τους εξυπηρετεί, ενώ μπορούν κάλλιστα να πιέσουν τον ΙΔΙΩΤΗ της Πειραιώς από την υπουργική θέση τους, αλλά δεν… θέλουν?
– Γιατί ΔΕΝ διεκδικεί να μείνει ΑΝΟΙΧΤΗ η Τράπεζα ΔΥΟ μέρες τη βδομαδα, όπως ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ και ΠΕΤΥΧΑΝ άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα (ΟΥΤΕ ΚΑΝ Δήμοι), όπως το ΛΕΒΙΔΙ Αρκαδίας, η ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑ Αχαΐας, τα ΔΙΚΑΙΑ Έβρου και άλλες? Ασχολήθηκε ο ίδιος ή οι ΠΕΝΤΕ Αντιδήμαρχοι του και οι ΤΡΕΙΣ Ειδικοί του Σύμβουλοι με μια τέτοια ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ?
– Γιατί δεν κλήθηκε από τον Υπουργό στη διάσκεψη για την ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ Σταφίδα, όταν στην ίδια διάσκεψη συμμετείχαν Νεμεάτες επιχειρηματίες και όχι μόνο? Μήπως γιατί δεν τον παίρνουν σοβαρά?
– Και, τέλος, τώρα ανακάλυψε ότι στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ υπάρχουν “άδικα” άρθρα, που εμποδίζουν την αποζημίωση των αγροτών? Είναι μια ζωή αυτοδιοικητικός…

Μήπως την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ χειρισμού των σοβαρών τοπικών υποθέσεων, τη βαφτίσαμε “ΑΔΙΚΙΑ” και τις δημόσιες σχέσεις και τα “yes men”, “συσκέψεις”? Τι, όχι?”