Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2020: Στον τελικό η Ιταλία αποκλείοντας στα πέναλτι την Ισπανία

Η Ιταλία είναι η πρώτη φιναλίστ του Euro 2020, αφού σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό νίκησε την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι.

Το ζητούμενο για τις δύο ομάδες ήταν η κυριαρχία στο χώρο του κέντρου, η κατοχή της μπάλας και οι Ίβηρες ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά, έχοντας τον έλεγχο. Και στο 13′ είχαν και πολύ καλή ευκαιρία, όταν η μπάλα πέρασε για τον Οϊαρθάμπαλ, ο οποίος ήταν σε πάρα πολύ καλή θέση αλλά δεν κατάφερε να κοντρολάρει και να πλασάρει.



Το παιχνίδι συνεχιζόταν με τους Ισπανούς να έχουν κατοχή και τους Ιταλούς να πρεσάρουν παντού, για να φτάσουμε στο 25′ και στην πρώτη μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού. Ήταν για την Ισπανία, ήταν με τον Όλμο και ήταν μια φάση στην οποία ο Ντοναρούμα έκανε μεγάλη επέμβαση στο κοντινό σουτ, κρατώντας το 0-0. Αυτό που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, δηλαδή, αφού στο 45′ οι Ατζούρι είχαν δοκάρι σε σουτ του Εμερσον από κοντά, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο η Ισπανία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με το πλασέ του Μπουσκέτς στο 52′, αλλά η Ιταλία ήταν αυτή που σκόραρε, στο 60′, με το ωραίο πλασέ του Κιέζα εντός περιοχής. Η σκουάντρα ατζούρα είχε, πλέον, το προβάδισμα και είχε και δύο καλές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μπεράρντι τόσο στο 68′ όσο και στο 80′ δεν τελείωσε όπως έπρεπε.

Και αφού δεν έγινε το 2-0, ήρθε στο 80′, δευτερόλεπτα μετά την ευκαιρία του Ιταλού, το 1-1 από το πλασέ του Μοράτα μετά την ωραία συνεργασία του με τον Όλμο. Ο ημιτελικός, επομένως, οδηγήθηκε στην παράταση και από εκεί, αφού έλειψαν οι μεγάλες φάσεις, στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η Ιταλία ήταν πιο ψύχραιμη και με 4-2 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής!

Η σειρά των πέναλτι…

Λοκατέλι: Απέκρουσε ο Σιμόν
Ολμο: Αουτ
Μπελότι: 1-0
Μορένο: 1-1
Μπονούτσι: 2-1
Τιάγκο: 2-2
Μπερναρντέσκι: 3-2
Μοράτα: Απέκρουσε ο Ντοναρούμα
Ζορζίνιο: 4-2

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (74′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι).

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Λαπόρτ, Έρικ Γκαρσία (109′ Πάου Τόρες), Άλμπα, Κόκε (70′ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Τόρες (62′ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Όλμο.

newsbeast.gr