Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εστίαση: Τι αλλάζει από αύριο – Πώς θα λειτουργούν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι

Η ειδική σήμανση που θα φέρουν τα καταστήματα

Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή (16/7) για τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης με νέους κανόνες και μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με εστιατόρια και μπαρ να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για να υποδεχθούν τους πελάτες.



 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, στην είσοδο του εστιατορίου, του μπαρ ή του καφέ, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους, πέρα από τη μάσκα, και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης το οποίο θα σκανάρεται από τον υπεύθυνο του μαγαζιού.

Για την είσοδο στο κατάστημα προϋπόθεση είναι η πράσινη ένδειξη στη σχετική εφαρμογή η οποία επιβεβαιώνει τα στοιχεία, ενώ η κόκκινη δείχνει ότι το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι των καθήμενων αφού στους χώρους ψυχαγωγίας από τις 16/7 έως το τέλος Αυγούστου δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες.

Τι αλλάζει από αύριο στην εστίαση: Τα νέα σήματα
Τα καταστήματα που θα φέρουν τη σήμανση «Χώρος Covid Free» θα λειτουργούν στο εσωτερικό τους μόνο με εμβολιασμένους, ενώ οι υπαίθριοι χώροι εστίασης θα μπορούν να λειτουργήσουν και με ανεμβολίαστους. Οι πελάτες θα πρέπει μόνο να κάθονται και να τηρούνται οι αποστάσεις.

 Από 16 Αυγούστου, επίσης, τα καταστήματα εστίασης εκτός από την ειδική σήμανση ότι οι εσωτερικό χώροι είναι μόνο για εμβολιασμένους θα μπορούν να έχουν άλλο ένα σήμα το οποίο θα ενημερώνει τους πελάτες ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί.

newsbeast.gr