Βορίδης: Στο πειθαρχικό συμβούλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα εμβολιαστούν

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών για το ζήτημα πιθανής απόλυσης
Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά και στο τι θα ισχύσει στον δημόσιο τομέα αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης (15/07) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, για όσους δημόσιους υπαλλήλους -σε κλάδους που ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός- δεν εμβολιαστούν, προβλέπεται η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο. 

Αναφορικά με το ζήτημα πιθανής απόλυσης, ο κ. Βορίδης τόνισε πως σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Ωστόσο, το αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου.

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη. Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο», εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών.