Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κόρινθος: Από τι τελικά πέθανε ο 35χρονος μετά την πρώτη δόση του εμβολίου

Ως αβάσιμα χαρακτηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου, τα όσα έχουν ακουστεί για τον θάνατο ενός 35χρονου στην Κόρινθο, λίγες μέρες αφότου είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Δεν κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στη ασθένειά του από Covid-19» ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης. 

Ο άτυχος 35χρονος είχε κάνει στις 16 Ιουλίου την πρώτη δόση του εμβολίου, ωστόσο, στις 23 Ιουλίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, διασωληνώθηκε και τελικά υπέστη ανακοπή καρδιάς λόγω της βαρύτατης υποξαιμίας, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου εκφράζει τα «ολόθερμα συλλυπητήρια», όμως, υπογραμμίζει, πως «τα ειλικρινά και πηγαία ανθρώπινα συναισθήματα μας δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσουν στην αλήθεια, στην πραγματικότητα και τα αίτια θανάτου του ανωτέρω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση και το Προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου, εκφράζουν τη λύπη τους και τα ολόθερμα συλλυπητήρια τους για τον ξαφνικό και αδόκητο θάνατο του συμπολίτη μας Ι. Δ. ηλικίας 35 ετών , που επήλθε στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου 24η Ιουλίου.

Τα ειλικρινά και πηγαία ανθρώπινα συναισθήματα μας δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσουν στην αλήθεια, στην πραγματικότητα και τα αίτια θανάτου του ανωτέρω, που ουδεμία σχέση έχουν με όσα αναφέρονται και αβάσιμα ισχυρίζονται κάποιοι από τους οικείους του θανόντος.

Ο ανωτέρω διακομίσθηκε στο χώρο Επειγόντων Περιστατικών από το ΕΚΑΒ ώρα 22:50΄ στις 23-07-2021 με συμπτώματα δύσπνοιας, ταχυκαρδίας και πυρετού 38,5C και με αναφερόμενο rapid test Covid-19 θετικό.

Υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο για Covid-19 και ευρέθη θετικός.

Ευρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση αν και κατανοούμε τον ανθρώπινο πόνο των οικείων του, αποκαθιστώντας την αλήθεια να διαψεύσουμε όσα αναληθή και κακόπιστα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδουν τον θάνατο του στο προ του θανάτου του εμβολιασμό του την 16 Ιουλίου 2021 (1η δόση).

Κατά την προσέλευση του στα πρώτα τρία (3) λεπτά, ο ασθενής υπέστη ανακοπή καρδιάς λόγω της βαρύτατης υποξαιμίας με την οποία προσεκομίσθη στο Τ.Ε.Π.

Επακολούθησε άμεση ενδοτραχειακή διασωλήνωση και άμεση έναρξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Παρά τις επίμονες και έντονες προσπάθειες των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού, δυστυχώς κατέληξε και να καταστήσουμε γνωστό ότι ο ανωτέρω λόγω και της διάπλασής του και του βάρους του και της υποξαιμίας του, δεν κατόρθωσε να ανταπεξέλθει στη ασθένειά του από Covid-19, όπως προαναφέρεται.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι τεχνηέντως να παραποιούν την αλήθεια, να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να αποδίδουν τον θάνατο του ανωτέρω στον εμβολιασμό του και όχι στις επί πολλές ημέρες παραμονή του στην οικία του εμπύρετος και με μικρό κορεσμό οξυγόνου, συνέπεια της νόσησης του από Covid-19»

news.gr