Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκδηλώσεις για την επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια

Στις εκδηλώσεις που έγιναν την Κυριακή 25 Ιουλίου στον Αγιο Σώστη για την επέτειο της μάχης των Δερβενακίων παρέστη ο περιφερειάρχης. Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε κατάθεση στεφανιών και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θανάσης Χρήστου εκφώνησε ομιλία για την επέτειο της ιστορικής μάχης, στις 26 Ιουλίου 1822, κατά την οποία η στρατηγική ιδιοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη συνετέλεσε στην εξολόθρευση του πολυάριθμου τουρκικού στρατεύματος υπό τον Δράμαλη.
 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Τάσος Γκιολής, Υποδομών Αργολίδας και Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, οι δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και Νεμέας Κώστας Φρούσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου και άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, η πρώην βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.