Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Ψυχογιός: Ιχνευτές και Πετρολούκας έδειξαν το δρόμο στη Ζήρεια. Του πραγματικού πολιτισμού και των ανθρώπων

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιός σχολίασε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το ZiriaFestivalστις εκδηλώσεις του οποίου παραβρέθηκε.

”Στη Ζήρεια ζήσαμε μια βραδιά μοναδική, σχεδόν μαγική. Μια μυσταγωγία, όπως πολλές φορές έχουμε ζήσει στο βουνό τα τελευταία χρόνια.

Με μια παράσταση που παίχτηκε στο φυσικό χώρο των Ιχνευτών του Σοφοκλή με μηνύματα δυνατά για την ανθρώπινη ελευθερία και ηθική, έναν χορό άψογο τεχνικά και καθηλωτικό, μουσικές εκπληκτικές και μια σκηνοθεσία που πέτυχε το πολύ δύσκολο να προσαρμόσει τα πάντα στο τοπίο.




 

Και μετά ο Πετρολούκας, ο Βασίλης Κώστας και πάει λέγοντας, από ένα άλλο σύμπαν…

Αυτή λοιπόν είναι η μοίρα των ποιοτικών εγχειρημάτων, όπως είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Ziria Festival, εδώ και πάνω από δέκα χρόνια. Με σεβασμό και αρμονία με την απεραντοσύνη και την ομορφιά του τοπίου, με τη νεολαία και τις παρέες στην πρώτη γραμμή, με τους παλιότερους να είναι εκεί και να χαίρονται για την εικόνα και τη δυναμική.

Αυτή όμως είναι και η μοίρα της Ζήρειας και των βουνών μας που στέκουν αγέρωχα και ζωντανά τιμώντας τον πολιτισμό, τους ανθρώπους τους και το φυσικό περιβάλλον, μακριά από ανεμογεννήτριες, μεγάλα συμφέροντα, “επενδύσεις” για μια καταστροφική “ανάπτυξη”, αλλά και την εγκατάλειψη και ερήμωση τους.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές, αλλά κυρίως στον George Gourvelos που ονειρεύτηκε και πάλεψε για να γίνει αυτή η υπέρβαση μαζί με την ομάδα του Φεστιβάλ της Ζήρειας με μεράκι και οργάνωση, αλλά και σε όλους και όλες που έπαιξαν για την εξαιρετική παρουσία τους.

Να είμαστε όλοι καλά και με οδηγό όλα αυτά, να ανταμώσουμε πιο δυνατοί στο Φεστιβάλ το 2022.”