Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική: Πέρασε την Εθνική Οδό η πυρκαγιά – Δραματικές εξελίξεις -VIDEO

Συνεχίζεται η άνιση μάχη με τις φλόγες – Δυναμώνει ο αέρας, δύσκολη η νύχτα – Επείγουσα ειδοποίηση 112 σε όλη την Ελλάδα

Πριν λίγα λεπτά η φωτιά πέρασε η φωτιά από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών με διάσπαρτες εστίες φωτιάς με τις εξελίξεις να είναι δραματικές.

Ο αέρας έχει δυναμώσει, ενώ μια υδροφόρα προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη ώστε να σβήσουν άμεσα τη φωτιά, πριν αυτή εξαπλωθεί.



 

«Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε στην αρχή της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πιο συγκεκριμένα, είπε, «πως σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57».

Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις και σήμερα περισσότερες από 12 σημειώθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που εκδηλώθηκε προχθές, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, υπογράμμισε, ενω η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας , με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την εθνικη οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα».

Τέλος είπε ότι οι επόμενες μέρες είναι δύσκολες και ιδιαιτέρως η αυριανή.

Πού έχει διακοπεί τώρα η κυκλοφορία:
Kόμβος Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
Ιπποκράτους από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «ΛΑΚΚΑΓΙΝΗ» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες να εκκενώσουν τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε τώρα προς Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί πέντε τραυματίες με εγκαύματα οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Ειδικότερα, τρεις εγκαυματίες από την περιοχή της Δροσοπηγής και δύο από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Παράλληλα η Νέα Οδός διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας.

Επείγουσα ειδοποίηση 112 σε όλη την Ελλάδα: Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση – Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις

Επείγουσα ειδοποίηση προς όλους έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 προειδοποιώντας ότι τις επόμενες ημέρες προβλέπεται πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις και καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ακόμη τονίζει ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Τέλος αναφέρει ότι σε περίπτωση που «εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς, ειδοποιούμε την Πυροσβεστική στο 199».

Αναλυτικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς».