Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Πολύ άστατος ο καιρός σήμερα Σάββατο 21/8

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν έως και 8 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα επεκταθούν και στην Πελοπόννησο και θα ενταθούν. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει το μεσημέρι και απόγευμα στην κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.



 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 33, στη Θεσσαλία από 19 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 22 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 37, στις Κυκλάδες από 22 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 33 και στην Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Το θετικό, τουλάχιστον, είναι πως η θερμοκρασία δεν θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη και στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 34°C, ενώ μόνο στα δυτικά θα φτάσει κατά μέσο όρο τους 36°C.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ

«Αύριο, Σάββατο (21-08-2021) τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία. Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα», αναφέρει η ΕΜΥ σε ανακοίνωσή της.

Αρναούτογλου: O καιρός μέχρι τις 28/8 – «Με δύο λόγια: προσοχή!»

Την προσοχή των πολιτών για τον καιρό σήμερα, Παρασκευή (20/8) και αύριο, Σάββατο (21/8) εφιστά ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook. Μάλιστα, αναφέρεται και στο σκηνικό του καιρού μέχρι τις 28 Αυγούστου 2021. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από την ερχόμενη Κυριακή.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Η εξέλιξη του καιρού μέχρι και τις 28 Αυγούστου με μια μόνο ματιά! Με δυο λόγια: Προσοχή! Πολύ άστατος θα καταστεί ο καιρός την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, την ορεινή/ημιορεινή Ήπειρο, τη δυτική- κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, τη δυτική και βόρεια Στερεά αλλά και στα ορεινά/ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου όπου κυρίως κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας αλλά και μέχρι τις βραδινές ώρες θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να είναι και ισχυρές και να συνοδεύονται από έντονη ραγδαιότητα καθώς και από ισχυρό άνεμο ή και από χαλάζι! Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την ερχόμενη Κυριακή ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κυλήσει χωρίς κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει “συγκρατημένη” άνοδο μέχρι περίπου και τα τέλη της όπου κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει ο άστατος καιρός κυρίως στα δυτικά και βόρεια! Με εκτίμηση, Σάκης Αρναούτογλου».