Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση Μητσοτάκη. Μαξίμου: Δείλιασε μπροστά στις απειλές

Την απόφαση να μην αποδεχθεί τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, κοινοποίησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης με δήλωσή του στην τηλεόραση του OPEN. «Δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόταση του κ. Μητσοτάκη υπό αυτές τις συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά τον ανασχηματισμό. Όπως ανέφερε ο Χρήστος Τσιγουρής στην τηλεόραση του OPEN, ο κ. Αποστολάκης διαπίστωσε πως δεν πληρούνται οι όροι που είχε θέσει για την αποδοχή της πρότασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλαδή, να επιτευχθεί διακομματική συναίνεση στο πρόσωπό του.



 

Ο απόστρατος Ναύαρχος, εξηγούσε σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πως «επειδή δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε».

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην είδηση υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη
Σκληρή ήταν η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου στην είδηση της υπουργοποίησης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελου Αποστολάκη. «Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Αυτή τη φορά εξαγοράζοντας έναν πολιτικό και κάνοντάς τον υπουργό του», ήταν η πρώτη αντίδραση της Κουμουνδούρου σε ερώτημα του ethnos.gr αναφορικά με την υπουργοποίηση Αποστολάκη.

Σημειώνεται ότι κατά τις πληροφορίες δέκα λεπτά πριν τις ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, υπήρξε επικοινωνία από το Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη με το γραφείο του κ. Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης ενημέρωσε τον κ. Καλογήρου για την υπουργοποίηση του Ευάγγελου Αποστολάκη.

«Ο Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει ότι δε θα αποδεχόταν να γίνει υπουργός της δεξιάς»
Μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για τον ανασχηματισμό πηγές από την Κουμουνδούρου σχολίασαν: Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.

Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στην πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη.

Ωστόσο, καλό είναι να ξέρει ότι η Ιστορία ποτέ δε λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

madata.gr