Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κλιματική Κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Δήμα – Στυλιανίδη

Πρακτικές συνεργασίες μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συζήτησαν σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο πρόεδρος του Αστεροσκοπείου κ. Μανώλης Πλειώνης και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης.



 

Στην συζήτηση αναλύθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να αποδώσουν αποτέλεσμα οι πρακτικές συνεργασίες μεταξύ των 2 φορέων, που θα συνδυάζουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης επικίνδυνων φυσικών φαινομένων όπως οι πλημύρες, οι πυρκαγιές καθώς και η μεγαλύτερη αξιοποίηση των επιστημών και των υποδομών τόσο του Αστεροσκοπείου όσο και του Επιστημονικού Δικτύου για την Κλιματική Κρίση, Climpact.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η κλιματική κρίση είναι μία πραγματικότητα που όχι μόνο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αλλά επιβάλλει την στενή συνεργασία όλων μας για την πρόληψη, αντιμετώπιση ακόμα και την αποκατάσταση των επιπτώσεων της.»