Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Μαίναλο Αρκαδίας -10 Οκτωβρίου 2021

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση μου μας έκανε ο Δήμος Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) για τις διήμερες (9-10 Οκτωβρίου) εορταστικές εκδηλώσεις και πορείες , για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε μία από τις πορείες της Κυριακής.
Οι περιοχές του Μαινάλου δεν χρειάζονται συστάσεις για την ομορφιά τους, όπως και για τα συντηρημένα μονοπάτια τους.




 

Σε ένα από αυτά θα συμμετέχουμε κι εμείς κάνοντας την πορεία από Περθώρι 850 μ. – Δρυς Παυσανία – Σκαφίδες – Υψίπεδα
Κουλουρδούς – Ροεινό 1100 μ.
Στην συνέχεια οι οργανωτές θα προσφέρουν το μεσημεράκι ορειβατικό συμπόσιο στην πλατεία του Ροεινού, κάτω από τα πλατάνια και το πανέμορφο ελατοδάσος.


Ω.Π 5:30 Β.Δ Α+
Αρχηγοί:
Παναγουλόπουλος Θοδωρής 6985916716
Τόμπρου Δέσποινα 6937204653
Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970
Κόστος εξόρμησης: 10 €
Ώρα αναχώρησης 07:30 από τα Περιβολάκια.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.
Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Για τα άτομα έως 30 ετών η εγγραφή είναι δωρεάν, και η συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, Μποτάκια, Κάλτσες, Σκούφος, Μπατόν, Γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, Μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό προσώπου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, , ξηρά τροφή –φαγητό (σνάκ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού
Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών.





Στήριξε το έργο του nemeapress