Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Χρ. Δήμα στην Αρχαία Σικυώνα

Επίσκεψη στην Αρχαία Σικυώνα, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, όπου μετέβη πιο συγκεκριμένα στο Αρχαίο Θέατρο της περιοχής και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.



Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ) η μελέτη για το αρχαίο θέατρο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, με την ουσιαστική συμβολή τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσο και του Δήμου Σικυωνίων, τα τελευταία περίπου 20 χρόνια έχει προχωρήσει σε σημαντικές ανασκαφικές εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο.

H μελέτη που θα τεθεί προς έγκριση προβλέπει την συντήρηση – αναστήλωση τμήματος του αρχαίου θεάτρου με σκοπό να γίνει και πάλι κατάλληλο για την φιλοξενία παραστάσεων, με χωρητικότητα περίπου 800 θεατών.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Δήμας επισκέφτηκε τον  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αρχαίας Σικυώνας, προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες συντήρησης. Το έργο έχει αναλάβει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρόντες στην επίσκεψη στο Βυζαντινό μνημείο, εκπροσωπώντας τον Δήμο Σικυωνίων, ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Δομετίου και κ. Δημήτρης Σώκος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ Χρήστος Ζαχαριας.


Παρόντες στην επίσκεψη στην Αρχαία Σικυώνα, ήταν επίσης η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης και η Έφορος Αρχαιοτήτων Κορινθίας κα Παναγιώτα Κασίμη.