Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ορειβατική κυκλική πορεία στη Μικρή Ζήρεια

Ο Σύλλογός μας οργανώνει, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου ορειβατική εξόρμηση – διάσχιση της Μικρής Ζήρειας.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την θέση ¨Σπηλιά¨, πάνω από το χωριό Κεφαλάρι, στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε ανατολικά προς την θέση ¨Πλάκες¨ και, διασχίζοντας την κορυφογραμμή από την κόψη, θα φτάσουμε στην κορυφή ¨Ντουσιά¨ (2086 μ.). Η επιστροφή θα γίνει από την κλασσική διαδρομή, από την οποία, με παράκαμψη θα καταλήξουμε και πάλι στην αφετηρία (κυκλική πορεία). Η ανάβαση από την προτεινόμενη διαδρομή γίνεται πρώτη φορά από το Σύλλογο μας.



 

Η εκκίνηση θα γίνει στις 08:00 το αργότερο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν από το Σάββατο 13-11-2021 και να διανυκτερεύσουν στο σημείο εκκίνησης, όπου υπάρχει χώρος για κατασκήνωση. Όσοι έρθουν την Κυριακή 14-11-2021, θα πρέπει να βρίσκονται την παραπάνω ώρα (08:00) στην αφετηρία. Η μετάβαση θα γίνει με ιδιωτικά οχήματα και θα μοιραστούμε τα έξοδα. Η στάθμευση των αυτοκινήτων μπορεί να γίνει είτε στην πλατεία του Κεφαλαρίου οπότε στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπολογιστεί επιπλέον μία (1) ώρα πεζοπορίας από την πλατεία έως την θέση ¨Σπηλιά¨, είτε στο κιόσκι που βρίσκεται πάνω στον χωματόδρομο (που ξεκινά από το Κεφαλάρι) προς την θέση ¨Ισιώματα¨ οπότε στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπολογιστούν επιπλέον 25΄ πεζοπορίας από το κιόσκι έως την αφετηρία της πορείας (από το σηματοδοτημένο μονοπάτι).

Ω.Π 7-8 Β.Δ. Β+ Υ.Δ 1100μ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Στους αρχηγούς της εξόρμησης:

Χριστόφορο Καραγεώργο: τηλ.: 694.800.2379

Παναγιώτη Νικολόπουλο: τηλ.: 694.563.5573

Στο τηλ. του συλλόγου: 2741. 029.970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00 έως 22:00).

Κόστος συμμετοχής 5 €.

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντιηλιακό προσώπου και χειλιών, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού.