Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά την σύγκρουση βαγονιών στον Άγιο Νικόλαο

Οι εργαζόμενοι πηδούσαν για να σωθούν – Μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά τα δρομολόγια

Πέθανε ένας από τους εργαζόμενους που τραυματίστηκαν στον ΗΣΑΠ μετά από σύγκρουση βαγονιών στον ηλεκτρικό στον Άγιο Νικόλαο. Δύο άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο Έλληνας εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ που είχε μεταφερθεί βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.




 

Πώς σημειώθηκε το δυστύχημα

Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 04.40 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, όταν ένα μηχάνημα καθαρισμού των γραμμών φαίνεται να αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. Στο μηχάνημα επέβαιναν πέντε εργάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο κ. Νίκος Χαιρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, ο οποίος είπε ότι το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εκτελούνται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια.

newsbeast.gr