Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΝΕ: Όταν στο “σύγχρονο” και “αυτόνομο” σχολείο του 2021… πέφτουν ακόμα σοβάδες!

Η ΚΝΕ για την πτώση σοβάδων στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η πτώση σοβάδων σε σχολική τάξη του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τις επικίνδυνες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εν έτει 2021, καθώς από τύχη δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό.
 

Η πανελλαδική εικόνα με τα πλημμυρισμένα σχολεία, η κατάρρευση σοβάδων σε σχολικές αίθουσες, τα σχολικά κτίρια που και στους δήμους της Μεσσηνίας βγαίνουν στατικά ανεπαρκή ή έχουν σημαντικές φθορές, τα containers, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές κ.α. είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που υπολογίζουν ως κόστος τη στοιχειώδη ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών του λαού, γιατί έχουν διαμετρικά αντίθετες προτεραιότητες. Γιατί τα νούμερα δε λένε ψέματα! Οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί κατά 1,8 δισ. ευρώ στα τελευταία 11 χρόνια.

Αντίθετα οι πακτωλοί των χρημάτων για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και τις αποστολές των ελληνικών στρατευμάτων εκτός της Ελλάδας, τα πράσινα πακέτα της “ανάπτυξης” που φορτώνεται ο λαός μας, οι φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο συσσωρευμένος πλούτος που παράγεται από τους πολλούς διανέμεται για τα συμφέροντα των λίγων.

Αυτές είναι οι εικόνες από το “σύγχρονο και αυτόνομο” σχολείο που φτιάχνουν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μάλιστα χρησιμοποιούν με υποκριτικό τρόπο την έννοια της “αξιολόγησης”, για να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την κατάσταση του δημόσιου σχολείου. Θέλουν να φορτώσουν τα βάρη και την ευθύνη για την σχολική μονάδα και την λειτουργία της στους καθηγητές, τους γονείς που θα πληρώνουν από τη τσέπη τους ή θα ψάχνουν χορηγούς.

Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή, που όχι απλά δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας του δήμου σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, αλλά διαφημίζει δεξιά και αριστερά τα εκατομμύρια που προσπαθεί να εξασφαλίσει, για τις “πράσινες” και “ψηφιακές” μπίζνες, με τα προγράμματα της Ε.Ε. και την “Καλαμάτα – ουδέτερη πόλη”.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά το λαό της περιοχής μας να διεκδικήσει σύγχρονα δημόσια σχολεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του 2021. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική για:

– Αύξηση της χρηματοδότησης στα δημόσια σχολεία, για σύγχρονα δημόσια σχολεία, ασφαλή για την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.
– Να γίνουν σε όλα τα σχολεία του Δήμου έλεγχοι σεισμικής επάρκειας και στατικότητας. Τα αποτελέσματα να δημοσιευτούν άμεσα.

Τ.Σ. Μεσσηνίας KNE