Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Πολική αέρια μάζα φέρνει τσουχτερό κρύο – Βροχές και χιόνια στα ορεινά -VIDEO

Με βροχοπτώσεις, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας θα κυλήσει η σημερινή μέρα (Τρίτη 30/11), καθώς οργανωμένο βαρομετρικό βρίσκεται πάνω από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τις πιο πολλές βροχές τις περιμένουμε στα δυτικά. Επίσης αρκετές βροχές και καταιγίδες θα συναντήσουμε προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε ένα γρήγορα πέρασμα από βροχοπτώσεις και από το μεσημέρι απόγευμα και μετά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από τα βόρεια προς τα νότια.




 

Αυτό συμβαίνει καθώς ο άνεμος θα γυρίσει σε βόρειες διευθύνσεις και ναι μεν θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα θα μεταφέρει όμως παράλληλα ψυχρές – πολικές αέριες μάζες προς τη χώρα μας, γεγονός που με την σειρά του θα ρίξει την θερμοκρασία και θα φέρει τσουχτερό κρύο ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και τη νύχτα στα ηπειρωτικά όπου σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει μηδέν βαθμούς.

Αυτή όμως η αλλαγή δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς από την Πέμπτη νέα συστήματα βροχοπτώσεων θα προσεγγίσουν τη χώρα μας από τα δυτικά, οι άνεμοι θα είναι και πάλι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα επιστρέψει σε πιο φθινοπωρινά επίπεδα. Έτσι, θα κυλήσει και το Σαββατοκύριακο.