Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει πολύ θράσος τελικά, κύριε Μηταράκη και κύριοι της ΝΔ

Θέλει πολύ θράσος κ. Μηταράκη και κύριοι της ΝΔ, υφυπουργοί και αυτοδιοικητικοί, να κάνετε περιοδείες εκεί όπου εξαθλιώνετε ανθρώπους. Εκεί όπου παιδιά είναι χωρίς φαγητό. Εκεί όπου εμπαίζετε και δηλητηριάζετε τις τοπικές κοινωνίες. Εκεί όπου εκθέτετε χωρίς αιδώ τη χώρα σε διεθνείς οργανισμούς.

Θέλει πολύ θράσος να περνάτε απέξω από φυλακές, όπως το ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, όπου πρόσφατα αυτοκτόνησε ένας άνθρωπος λόγω κράτησής του για 15 ολόκληρους μήνες, χωρίς να έχει διαπράξει κανένα αδίκημα. Εκεί όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε μειώσει τον αριθμό σε 150 άτομα το 2019 και τώρα υπερβαίνουν τα 900, που κρατούνται για πάνω από 18 μήνες χωρίς καν κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. 

Θέλει πολύ θράσος εσείς με το Δήμαρχο που στηρίζετε, να μιλάτε για παραχώρηση των χώρων του Στρατοπέδου, όταν πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων το σχέδιο που είχε εκπονηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίησή του, από τις Υπηρεσίες της περιοχής και την τοπική κοινωνία.

Τέλος, θέλει πολύ θράσος εσείς, που όταν έβρισκαν καταφύγιο στο Νομό ευάλωτοι συνάνθρωποί μας από τα νησιά, με τα στελέχη σας στοχοποιούσατε βουλευτές και Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάτε σήμερα υποκριτικά για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες. Ποσώς σας ενδιαφέρουν.

Η απάντησή μας είναι καθαρή και είναι μια απάντηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, όπως εκφράστηκε με την επίσκεψή μας πριν λίγες μέρες στις δομές αυτές για τη στήριξη διαμενόντων και των εργαζομένων εκεί.

Η απάντησή μας είναι η διαρκής στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας σε όλη την Κορινθία μέσα από παρεμβάσεις και δράσεις αλληλεγγύης, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, κατά των διακοπών ρεύματος, για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και άλλων πολλών δικαιωμάτων που η πολιτική σας ξηλώνει καθημερινά.

Το όραμά μας, για το οποίο εργαζόμαστε αθόρυβα και ακούραστα, παραμένει ισχυρό για μια κοινωνία με συνοχή, με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους και έργα κοινής ωφελείας, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια για το Νομό και όλους όσους μένουν σε αυτόν.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας