Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Ξεκινούν 15 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί για παιδιά 5-11 ετών. Νέο σοκ με 116 νεκρούς σε ένα 24ωρο

Άνοιξε ο δρόμος για να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό και τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών 5 – 11 θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι γονείς για τα παιδιά τους θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου δήλωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.




 

Μετά την έγκριση που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ο παιδικός εμβολιασμός κατά της πανδημίας συστήνεται ανεπιφύλακτα και από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Τα παιδιά θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με Pfizer και η χορήγηση θα γίνεται με το 1/3 της δόσης που λαμβάνουν οι ενήλικοι. Το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα μικρά παιδιά εξήγησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Νέο σοκ με 116 νεκρούς
Η μετάλλαξη Δέλτα εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια της. Νέο σοκ το τελευταίο 24ωρο με 116 νεκρούς από κορονοϊό και 714 διασωληνωμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άτομα άνω των 50 ετών.

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς «τρέχουν» οι εμβολιασμοί στη χώρα μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τόσο για την υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60 ετών, όσο και για την μείωση στους 3 μήνες της τρίτης δόσης.

Μόνο χθες έγιναν συνολικά 120.000 εμβολιασμοί για την 1η, 2η και 3η δόση.