Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στη Βουλή τα αιτήματα και οι προτάσεις των ξενοδόχων της Κορινθίας

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, κατατέθηκε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο η με αρ. 94/09.12.2021  Επιστολή  της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας, η οποία συνυπογράφεται και από την Τομεάρχη Τουρισμού, Κ. Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρεται στην Επιστολή, τα καταλύματα του Ν. Κορινθίας λόγω των συνθηκών του covid-19 έχουν ήδη χάσει δύο τουριστικές σεζόν και έρχεται να προστεθεί και τρίτη με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον. 

Με τη επιστολή τους, οι ξενοδόχοι του Νομού ζητούν τη συνδρομή της Πολιτείας για να αντιμετωπίσουν την κρίση, με αναστολή πληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών, με μέτρα αντιμετώπισης του υψηλού ενεργειακού κόστους, αλλά και τη θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις αφού, όπως επισημαίνουν, δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα προστασίας μόνο για τους επισκέπτες των οργανωμένων επιχειρήσεων και να αφήνονται χωρίς έλεγχο τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αυξάνοντας, εκτός των άλλων, και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ως εκ τούτου, με την κοινοβουλευτική αυτή Αναφορά που έρχεται σε συνέχεια και άλλων αντίστοιχων παρεμβάσεων, ο κ. Ψυχογιός ζητά άμεσες απαντήσεις και ενέργειες από την κυβέρνηση, για την στήριξη κυρίως των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και καταλυμάτων της  Κορινθίας που έχουν πολλαπλώς πληγεί το τελευταίο διάστημα.